Kūdikis ragauja žuvies

Kūdikis ragauja žuvies

17. Jul 2011, 07:00

 

 Žuvis – vienas iš paskutiniųjų produktų, įvedamas kūdikio primaitinime.

 

Kada?

Sulaukus dešimties mėnesių, ne anksčiau, į kūdikio mitybos racioną galima pamažu įvesti žuvies. Paprastai mitybos specialistai žuvies primaitinimo pradžią nurodo 10 -12 mėn.

 

Kuo vertinga?

Žuvis yra lengvai įsisavinama ir virškinama organizmo. Ji turi vitaminų (ypač B grupės, A, D), mineralinių medžiagų (fosforo, jodo, kalcio) ir riebiųjų polinesočiųjų rūgščių.

 

Žuvies pavojai

Žuvis priskiriama produktams, kurie gana dažnai sukelia alergiją, todėl nieko tokio, jei mažyliui jos pirmą kartą pasiūlysite tik sulaukus metukų.

Kitas pavojus – žuvies kaulai, kuriuos kruopščiai išrinkite prieš duodami mažiukui.

 

Kaip pradėti?

Pirmą dieną duokite pusę arbatinio šaukštelio virtos žuvies, stebėdami vaiko reakciją: ar jis gerai jausis, ar nebus alerginės reakcijos, nepasikeis jo tuštinimasis, elgesys ir panašiai. Jeigu viskas gerai, kitą kartą galima duoti jau vieną arbatinį šaukštelį, dar kitą- du šaukštelius ir taip toliau, iki visos normos -50 -60 g.

 

Kaip dažnai duoti?

Visai pakanka žuvies duoti 2 kartus per savaitę. Tą dieną, kai duodate žuvies, mėsos duoti nebereikia.

 

Kokia tinkamiausia?

Labiausiai primaitinimo pradžiai tinka neriebi balta žuvis (menkė, lydeka ir kt.). Geriausia – jūrinė, o ne dirbtinai tvenkiniuose išauginta. Žinoma, kad vertingiausia vaikučiui duoti šviežios, o ne šaldytos žuvies.

 

Jūros gėrybės

Nerekomenduojamos vaikams iki 2 -3 metų, nes tai didelis alergijos šaltinis.

01. Nov 2011, 10:28

o kodel kitur raso,kad pradeti zuvi duoti galima nuo 4-6 men...?ir raso,kad galima duoti lasisa...... 🤔

laurora laurora 18. Jul 2011, 01:33

idomu, is kur mieste gaut sviezios jurines zuvies 😀 nebent tik karpi is parduotuves akvariumo nusipirkt, bet tai jau butu dirbtinai uzauginta zuvele