TUOJ BAIGSIS: laimėkite knygelę "Čiulba ulba ūbauja" su CD

TUOJ BAIGSIS: laimėkite knygelę "Čiulba ulba ūbauja" su CD

17. Apr 2014, 08:08 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Pavasaris - paukščių sugrįžimo metas, todėl kaip tik šia proga pristatome mokyklėlės "Strazdanėlės" išleistą knygą "Čiulba ulba ūbauja". Tai ne paprasta knyga, o tiesiog visokio gėrio rinkinys - komplekte rasite knygą ir taip pat CD su įrašytomis pasakaitėmis, dainelėmis ir įrašytais tikrų paukščiukų garsais!

20140411130833-16198.jpg

Knygelės pirmoje dalyje rasite net trijų dailininkių iliustruotą pasaką. Antroje knygelės dalyje  vaikai ras Lietuvoje gyvenančių paukščių – pasakos herojų, originalias nuotraukas ir aprašymus. O jų tėveliai ar pedagogai – knygelės autorių Sonatos Latvėnaitės-Kričenienės ir Petro Kričenos patarimus, kaip žaisti su vaikais, nateles, lietuvių liaudies ir jų originalios kūrybos dainų žodžius, žaidimus ir skanduotes. Profesionaliai išleistame CD rasite ne tik pasaką, bet garso operatoriaus ir režisieriaus Vidmanto Blažiogyvai gamtoje įrašytus paukščių garsus.

Norime padovanoti net dvi šias knygeles mamoms, kurios įdomiausiai pakomentuos - kokie paukščiukai patinka jūsų vaikučiams ir ką jie išvis apie juos žino? Atsakymų laukiame iki kito ketvirtadienio, balandžio 17 dienos!

Laimėtojos pasižadės garsiai, kad knygeles aprašys ir įspūdžiais pasidalins su mumis :)

17. Apr 2014, 09:49

Na mes tai paukščių mažai pažystam. Bet mano mergaitėm tai labiausiai patinka gandrai - žino kai pamato pirmą kartą po žiemos reikia kulvertsi daryti, kad būtų sėkmingi metai. Taip pat, kad gandrai atneša "vaikus" 😃. Ir labiausiai patinka juos stebėti kaip jie vaikšto po ariama lauką, ar tupi savo lizde su šeima. Ir taip pat mano mažoji nesenai išgirdo pelėda tai ji taip nustebo ir šiaktiek išsigando bet jei labai patiko, tai kai einam ten kur išgirdo ji bando pakartoti. Na taip pat patinka balandžius gaudyti. 😃

Gintarep Gintarep 17. Apr 2014, 09:23

Apie paukstukus Birute zino tikrai daug, nes mes ja supazindiname, darzelyje vyksta edukacine programa "Pauksciai" bei anglu mokykleleje. Tad vaikas zino,kad skirtinguose pasaulio kampeliuose, gyvena panasiu ir skirtingu pauksteliu. Labai grazi tradicija tapo ziemos metu lesinti paukstelius (ISIRENGIAME LESYKLELE) ir fotogrofuoti. Nufotografavus atsiversti Pauksciu vadova ir ieskoti paukstuko pavadinimo, veliau ji piesti, bei atsiminti kur dar ju galima sutikti.
Kelioniu metu stengiames aplankyti parodas, botanikos sodus, rezervatus, skaityti reklaminius bukletukus apie tai vietovei budingus paukstukus.
Mielai einame i spektaklius, kuriu personazai paukstukai.
Jau nuo mazens vaikas auga gamtos apsuptyje,tad ir paukstuku atskiria nemazai.

kodelcia kodelcia 11. Apr 2014, 18:43

Kadangi gyvename kaime, geriausiai vaikutis pažįsta naminius paukščius: antis, žasis, vištas, viščiukus. Kasryt po virtuvės langais atskrenda gausus būrys paukščių. Pirmiausia apsilanko dvi ilgauodegės šarkos (gandų nešiotojos), kurios gyvena netoliese, vėliau pasirodo porelė balandžių (iš jų vienas visiškai baltas), būrys varnėnų ir žvirblių (kurie šiuo metu peri namo pastogėse), ir galiausiai vos ne kasryt ir vakarais atskrenda pora gandrų po pievas pabraidyti ir pavarlinėti. Tad mano trimetis stebėdamas gandrus stebisi: "kokia didelė nosis", "žiūrėk ateina pas mus", "kokia uodega?", "Sparnai irgi juodi!" ir t.t. Taigi pastaruoju metu pačių gražiausių paukštelių pastebim, stengiamės su jais draugiškai sugyventi. Taip pat pateikiu keletą mūsų užfiksuotų akimirkų.

jaldija jaldija 11. Apr 2014, 18:08

Turiu prisipažinti, kad paukščiukus ir jų balsus sunkiai skiriu. Ir jei norime ką nors sužinoti apie paukštelius turime pasitelkti visagalį internetą.
Geriausiai pažįstame pas mus žiemojančius, ir mūsų lesyklėlėje besisvečiuojančius paukštelius.
O labiausiai mūsų sūnuką žavi gražuolės gulbės, parskrendančios kiekvieną pavasarį ir apsistojančios Nemuno užlietose pievose. Mes sakom, kad gulbės ant sparnų mums parneša pavasarį. Tada galime valandų valandas praleisti prie Nemuno ir gėrėtis šiais didingais paukščiais, o dar smagiau gulbes pavaišinti bulkos gabalėliais.
Kai buvo mažesnis Airidas vis klausdavo: kuri gulbė yra ta iš pasakos "Bjaurusis ančiukas"? ir pats atsakydavo, rodydamas tai į vieną, tai į kitą, jo nuomone pačią gražiausią 😀
Sūnus žino dvi rūšis gulbių: nebyles ir giesmininkes, ir jam labai gaila, kad jos visos negali būti giesmininkėmis. 😀 Pavadinimas gulbė nebylė jam atrodo labai baisus. Žinom, kad atskirti jas reikia iš snapo. Giesmininkių snapas geltonas su juodu, o nebylių oranžinis, o svarbiausia virš snapo yra juodas gumbas. Vis tikimės, kad kada nors pamatysime gulbę giesmininkę, bet lig šiol sutikome tik gulbes nebyles.

11. Apr 2014, 14:27

Kai mes su sūnum ir dukra einame pasivaikščioti į parką, kad nebūtų nuobodu žaidžiame įvairius žaidimus. Pvz. kas daugiau sugalvos žodžių iš tam tikros raidės, arba "taip ir ne". Paskutinis pasivaikščiojimas privertė suglumti.. Parke, kaip žinia skamba įvairiausi paukštelių balsai, tai mano sūnus sugalvojo naują žaidimą "mama, pabandom atspėti koks paukštelis čiulba".. Nors ir gėda, bet teko prisipažinti, kad nedaug paukštelių balsų pažįstu.. ☺
Taigi šita knygelė mums tiesiog būtina! 😀 Ne tik sūnus patenkins žingeiduma, bet ir mamai nereiks raudonuot prieš vaiką 😀