Konkursas Facebook'e: Mano mažasis ropotojas

Konkursas Facebook'e: Mano mažasis ropotojas

29. Oct 2016, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Vaikai auga ir vystosi, atlikdami atitinkamus judesius ir jau tada mokosi iš savo patirties. Paprastai tėvai pastebi kelis vystymosi etapus, pvz. galvytės nulaikymas, sėdėjimas, persivertimas, šliaužimas, ropojimas, pirmieji žingsniai ir pan. O koks tavo mažylio amžius - ar jis jau ropoja?

Dalyvauk konkurse facebooke-->>

Jeigu tavo šeimoje auga mažasis "ropliukas", šis konkursas būtent tau!

Dažniausiai mažyliai pradeda ropoti 8-9 mėnesių amžiaus, tačiau vystymasis individualus, todėl vaikai šį etapą pradeda skirtingu metu.

PRIMENAME:

Specialiai mokyti vaikutį ropoti ar šliaužti nereikia, tačiau reikia jam leisti būti aktyviu, daugiau judėti, nes tai skatina ropojimą.

* jau nuo antrų vaiko gyvenimo metų rekomenduojama jį palikti kuo dažniau ant kieto paviršiaus, geriausia ant plono kilimo, kad mažylis galėtų laisvai judėti ant grindų. Tokiu būdu mažylis greičiau susipažįsta su savo kūnu, mokosi suprasti ribas.

* prieš pradėdamas ropoti ant keliukų, mažylis pradžioje šliaužioja pilvu. Svarbu, kad šliaužimas ir ropojimas būtų simetriškas, perkeliant vienu metu dešinę rankytę/kairę koją ir kairę ranką/dešinę koją. Šliauždami pilvu mažyliai mokosi judėti pirmyn, tačiau jų kūnas dar ne toks stabilus, kad galėtų ropoti ant keturių. Pradžioje dauguma vaikučių ropoja atgal, nes taip lengviau nugalėti gravitaciją. Šliaužiant pilvu palaipsniui stiprinamas raumenynas, kauliukai tampa tvirtesni. 

* Po pusmečio, norint suaktyvinti ropojimą, galima ant grindų padėti atramą, nedidelę pagalvę ar čiužinį. Žema kliūtis skatina mažylio kūną kilstelėti šiek tiek aukščiau.

* Už žemos kliūties galite padėti žaisliuką. Tada mažyliui reikės atsistoti ant keturių, kad galėtų jį pasiekti.

* Vaikučiui galite pasiūlyti įvairaus dydžio dubenėlių, indų. Perkeldamas juos mažylis turės atlikti didelės amplitudės judesius ir lavinti pusiausvyrą. 

Vienos nuotraukos konkursas

"Mano mažasis ropotojas"

20161019111704-36185.jpg

Norint dalyvauti konkurse Facebooke:

- įeikti į Mamyčių klubo FB paskyrą: https://www.facebook.com/mamyciuklubas.lt/

- tada po konkurso tekstu, komentaruose įkelkite vieną savo mažojo ropotojo nuotrauką (galite dar trumpą, linksmą komentarą ;)

- taip pat spauskite Like (Patinka), įėję La'Lina Facebook

Konkursas truks iki lapkričio 1 dienos imtinai.

Prizinis fondas

Huggies Pants mažiesiems ropotojams

20161019111442-75405.jpg

Apsauga mažojo ropotojo keliukams nuo La'Lina

20161019111902-29730.jpg

Nugalėtojas rinksime burtų keliu.

Sėkmės!

20150625110303-43303.jpg