Koks turėtų būti mažylio kambarys?

Koks turėtų būti mažylio kambarys?

28. Mar 2014, 11:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kaip rodo praktika, pirmosiomis dienomis, mėnesiais, o kartais net metais kūdikiui nereikia atskiro kambario! Tačiau vaikui suteikti tam tikrą erdvę vis tiek reikia!

Koks turėtų būti jūsų mažylio kambarys?

• Vaiko kambarys turėtų būti erdvus, lengvai vėdinamas ir apšviestas.

• Pasistenkite nekloti kilimų ant grindų - jie kaupia dulkes.

• Naudokite ramias spalvas ir pastelinius tonus. Ryškios spalvos gali tapti naujagimio nerimo priežastimi.

• Teikite pirmenybę vaizdais neperkrautiems tapetams, tai leis vaikui koncentruoti dėmesį į paveikslėlius.

Būtini baldai ir kiti interjero daiktai:

Vaiko lovytė

 

Lovytė turi protingai apjungti keletą funkcijų: saugumo, komforto ir ekologiškumo. Rinkitės tvirtą ir gilią lovą su padidintu atsparumu, gaminamą iš medienos. Ją geriausia statyti šviesioje kambario dalyje, bet ne šalia radiatoriaus.

Šiuolaikinėse lovytėse galimyba reguliuoti dugno ir grotelių padėtį. Tai praverčia, kai kūdikis pradeda pats keltis. Taip pat įsitikinkite, kad atstumas tarp strypelių neviršytų 6 cm.

 

Vystymo staliukas

 

Žinoma, galite apsieiti ir be jo, tačiau tai žymiai palengvins jūsų gyvenimą ir vaiko priežiūrą. Jei neturite pakankamai vietos, galite įsigyti vystymo lentą.

           

Apklotas

 

Vasarai rinkitės lengvą ir šiltą apklotą, žiemą naudokite vilnonę arba flanelinę antklodę.

 

Čiužinys

 

Pats būtiniausias daiktas išsirinkus lovelę. Stenkitės rinktis čiužinį su natūraliu užpildu. Tai užtikrins reikiamą tvirtumą ir įdubų nebuvimą.

 

 

Pižama

 

Tik medvilninio audinio. Sintetika gali sudirginti odą.

 

Ar jūsų mažylis turi savo kambarį? Koks jis?

29. Mar 2016, 20:54

Aišku, kiekvienam savo, bet asmeniškai - skeptiškai vertinu tuos vadinamus "natūralius" čiužinius. Kad natūralus pluoštas laikytųsi ir nebijotų drėgmės, jis apdorojamas cheminėmis medžiagomis, tai to natūralumo lieka šnipštas. Mes pirkom dvisluoksnį Dormeo čiužinuką, jau antrą vaiką ant jo auginu ir jokių įdubimų nėra.

04. Nov 2014, 14:18

Dabar labai rimtai dirbu siuo klausimu 😀 pakolkas zinau tik viena kad jokiu rozine ar dangiska ten nebus!😀 nebus ir disnejau kol vaikutis neprades dometis filmukais, as ir taip nemegstu to kico ant sienu ar visi rubeliai su vienu ar kitu disnejaus personazu,bet jei labai nores kazka paderinsim 😀 ir dar zinau kad bus medines grindys be jokiu kilimu! Neuzilgo prasides baldu uzsakinejimas. Jei yra bendraminciu butu smagu pabendrati!

pypse pypse 28. Mar 2014, 14:23

O siaip turime viena visai neirengta patalpa, galvoju ten bus berniuku kambarys kada nors, jis labai aukstom lubom, tai ketinam irengti visokiu lipimo sienu ir panasiai... kada nors

pypse pypse 28. Mar 2014, 14:21

Maniskis turi, bet jame nemiega, tik zaidzia, tai geriausias is to dalykas, kad gali nesitvarkyti, o tureti zaislu ir betvarkes vieta😀) ir man nereik tvarkyti. Atvaziuoja mociute, tai zaidimas buna susirusiuoti zaisliukus ir susitvarkyt, nes paskui mociute turi ten miegoti😀

pypse pypse 28. Mar 2014, 14:19 Zylutee

O ne tik ne kreida, makaliuze dulkiu. As net ta lenta molberta su kreida neleidziu naudot, tik puse su markeriais. Ikejoj yra tokie caini molbertai kur tvirtinasi popieriaus rulonai. Arba staliuka su dideliu stalciumi popieriui ir piestukams. Dabar mano Markui piesybos laikotarpis

ODISEJAaa ODISEJAaa 28. Mar 2014, 11:28

Neturi.....