Kokių žaislų reikia įvairaus amžiaus vaikams?

Kokių žaislų reikia įvairaus amžiaus vaikams?

25. Sep 2017, 09:00 Aistė_mamyciuklubas.lt Aistė_mamyciuklubas.lt

Pasak mūsų konsultantės, Šiaulių lopšelio - darželio „Rugiagėlė“ vyr. auklėtojos Vilmos Milieškienės, žaislų reikia įvairių. „Viskas priklauso nuo vaiko pomėgių. Tačiau labai svarbu, kad žaislas atitiktų vaiko amžių. Svarbu dėl dviejų aspektų: žaislas turi būti saugus ir lavinti atitinkamus mažylio gebėjimus“, - teigia pedagogė.

- Pirmieji vaiko metai – tai atradimų, tyrinėjimų ir eksperimentų laikotarpis. Šiame amžiuje tinkamiausi yra tie žaisliukai, kurie lavina mažylio klausą, regą, lytėjimą. Tai būtų įvairios knygelės (medžiaginės, popierinės, su garsais ir pan.), įvairiaspalviai barškučiai, sukučiai, taip pat grojantys ir garsus skleidžiantys žaislai.

- Nuo vienerių iki dvejų metų vaikai mokosi nepriklausomybės ir svarbių socialinių įgūdžių, kurie niekada neišnyks. Šiuo laikotarpiu jiems ypač patinka žaislų mėtymas ir statymas, tad šiuo metu geriausiai „eina“ kaladėlės, kurios skatina akių ir rankų koordinaciją, taip pat pusiausvyros jausmą. Taip pat labai tinka įvairaus dydžio kamuoliai, dviratukas (skatina judrius žaidimus), kalbantys ar triukšmaujantys žaislai (lavina kalbą)

- Trimečiai vaikai gerai orientuojasi erdvėje, suvokia savo fizinę jėgą, taip pat pradeda žaisti su bendraamžiais, tad jiems tinkamiausi žaislai – supynės, kopėtėlės, karstynės, kamuoliai, dviračiai, žaislai ant kurių galima judėti, taip pat įvairūs žaislų rinkiniai. Labai mėgstami yra ir žaislai, atkartojantys suaugusiųjų veiksmus: viryklės, dulkių siurbliai, meistro įrankiai ir pan.

- Ikimokyklinukams ir mokyklinio amžiaus vaikams ypač patinka dėlionės, įvairūs stalo žaidimai.

Rubrika "Huggies® žaidimų aikštelė" - apie tai, kaip žaisti ir kokius žaisliukus rinktis

20170629135136-28182.jpg

Ekspertai

Vilma Milieškienė

Šiaulių lopšelio - darželio „Rugiagėlė“ vyr. auklėtoja
Vilma Milieškienė in-vecaku-skola