Kokių vaistų reikia keliaujant su vaiku?

Kokių vaistų reikia keliaujant su vaiku?

14. May 2014, 06:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Atostogoms reikia ruoštis iš anksto, o vaistais pasirūpinti būtina net ir trumpiausioje kelionėje. Todėl šiandien su "Taurakalnio sveikatos namų" vaikų gydytoja Asta Rudžioniene kalbamės apie tai, ką būtina turėti keliaujant su vaikais. 

"Vykstant atostogauti su vaikais svarbu turėti su savim dažniausiai naudojamų medikamentų. Tai yra vaistai nuo temperatūros – paracetamolis ar ibuprofenas", - teigė specialistė. Pasirinkite tuos vaistus, kuriuos vartojate nuolat ir tokia konsistencija kurie jums yra priimtini - sirupas, žvakutės ar papratos tabletės.

"Užklupus žarnyno infekcijai, būtų gerai turėti aktyvuotos anglies tablečių ar „Smecta“ miltelių", - patarė A.Rudžionienė. Aktyvuota anglis būna paprastomis tabletėmis arba koncetruota - tai irgi jūsų pasirinkimas ką vartoti. "Smecta" milteliai yra tirpdinami vandenyje, todėl turėkite su savimi vandens ar indelį jiems praskiesti.

"Patartina turėti su savim kremą ar tepalą, kuris mažina niežulį, jei sukandžiotų uodai, - patarė gydytoja. - Žinoma, jei vaikutis dėl kokios nors lėtinės ligos vartoja vaistus, nepamiršti ir jų."

Žinoma, jeigu senai tikrinote, patikrinkite ir automobilinę vaistinėlę ar turite pleistrų, bintų, tvarsčių - jų su vaikais prireikia dažniausiai.

Svarbiausias vaistas ir patarimas - vasarą svarbu gerti daugiau vandens nei įprastai.

20140504142757-92986.jpgwww.sveikatos-namai.lt  M. Valančiaus gatvė 7, Vilnius

 

Ekspertai

Asta Rudžionienė

Vaikų ligų gydytoja, "Taurakalnio sveikatos namai", www.sveikatos-namai.lt
Asta Rudžionienė in-vecaku-skola