Kokios yra pavojingiausios vietos mažyliui namuose?

Kokios yra pavojingiausios vietos mažyliui namuose?

17. Nov 2021, 06:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kai mažylis mokosi ropoti, specialistai ne veltui rekomenduoja mums, tėvams, atsistoti ant grindų „keturiomis” ir peržvelgti visus namus. Tokiu būdu pamatysite įvairių vietų, kurios gali būti pavojingos mažyliui.

Pavojus tyko ne tik grindų lygyje, bet ir aukščiau, todėl tėvai turi pasitelkti visą sumanumą ir pašalinti visus galimai pavojingus daiktus, kuriuos vaikas galėtų pasiekti. Sužinokite, kurios vietos namuose yra pavojingiausios jūsų mažyliui ir į kurias verta atkreipti ypatingą dėmesį!

Namų vaistinėlė

Ryškios tabletės, spalvingi buteliukai priverčia vaikų akis spindėti ir viską išbandyti. Kiek jau vaikų pateko į ligoninę, paragavę vaistų lengvai pasiekiamose vietose! Juk net, rodos, skaniausias sirupas nuo kosulio nėra toks jau nekenksmingas, jei geriate jį kaip sultis.

Tad verta atminti keletą pagrindinių dalykų:

  • dėkite vaistus kuo aukščiau arba ideali juos laikyti užrakintoje spintelėje ar dėžutėje;
  • niekada nevadinkite tablečių saldainiais;
  • vaistų neperpilkite į kitą indą, visuomt laikykite originalioje pakuotėje;
  • įsitikinkite, kad po panaudojimo vaistas yra grąžintas į vaistinėlę, o ne paliktas ant stalo, kur vaikas galėtų lengvai pasiekti.

Virtuvė

Virtuvė vaikui – tikras rojus, kur pilna puodų ir šaukštų bei kitų buitinių „žaisliukų“. Bet čia ir daug pavojingų įrankių – aštrūs peiliai, stikliniai indai, elektros prietaisai, karštos keptuvės.

Niekada nepalikite vaiko vieno virtuvėje ir įsitikinkite, kad spintelės, kuriose yra, pavyzdžiui, acto, aštrių prieskonių, yra sandarios ar užrakintos. Net ir paprastų žemės riešutų pakuotė gali būti pavojinga mažam vaikui, todėl pasirūpinkite, kad būtų išvengta galimų pavojų.

Šiukšliadėžė

Oho, kiek daug įdomių dalykų joje slypi, taip ir kyla noras viską išbandyti, pačiupinėti, gal net įlipti į vidų visko apžiūrėti! Šiukšliadėžę laikykite uždaroje spintelėje, pavyzdžiui, po kriaukle, o geriausia, jei spintelės durys yra užrakintos.

Buitinė chemija

Kodėl buitinė chemija pavojinga vaiko gyvybei, turbūt aiškinti nereikia. Ją prarijus, įkvėpus ar užsipylus gali sukelti alergines reakcijas, cheminius nudegimus, apsinuodijimą. Todėl valymo priemones visada laikykite vaikams nepasiekiamoje vietoje sandariai uždarytose pakuotėse.

Siuvimo reikmenys ir įrankių dėžė

Kas gali būti įdomiau nei tėčio plaktukai, varžtai, vinys, mažas pjūkliukas? O kur dar mamos siuvimo dėžė, kurioje slepiasi įvairaus dydžio adatos, žirklės. Įsitikinkite, kad šie pavojingi daiktai yra santariose dėžėse ar krepšiuose, jūsų vaikui nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje.

Papuošalų dėžutė

Šioje gražioje dėžutėje paslėpta tiek daug akį traukiančių dalykų! Nė vienas vaikas neatsispiria mamos karoliams, auskarams, spindintiems žiedams... Pasirūpinkite, kad visi jūsų papuošalai būtų vienoje vietoje, geriausia – užrakintame stalčiuje, kad vaikai nepasiektų.

Laiptai

Žinoma, judėjimas aukštyn ir žemyn padeda vaiko vystymuisi, tačiau tik tuo atveju, jei tai daroma prižiūrint tėvams. Jei jūsų namuose yra laiptai, apsvarstykite galimybę aplink juos įrengti apsauginę tvorelę. Vaikas neturėtų likti prie laiptų be priežiūros.

Elektros lizdai

Ko gero, nėra vaikų, kurių neviliotų šie įdomūs daiktai. Pirmiausia mažylis bandys įkišti pirštus į elektros lizdą, vėliau gali panorėti į juos įkišti kokį pagaliuką, plaukų segtuką ar ant virtuvės stalo paliktą dantų krapštuką. Įtaisykite specialius apsauginius kištukus! Kalbant apie elektrą, svarbu pasirūpinti, kad visi namuose esantys laidai būtų saugūs.

Langai

Jokiu būdu nepalikite vaiko kambaryje prie atviro lango, nes užtenka vienos minutės užlipti ant stalo, toliau - ant palangės. Atsiminkite, kad net tinklelis nuo uodų neapsaugo – pasirėmęs ant alkūnės, mažylis savo svoriu jį gali išspausti ir iškriti pro langą!

Balkonas

Tas pats ir su atviru balkonu. Nepalikite vaiko vieno žaisti balkone ir pasirūpinkite, kad šalia nebūtų daiktų, ant kurių vaikas galėtų užsiropšti.

Atvira ugnis

Ruduo – židinių ir žvakių metas. Ryški liepsna patraukia dėmesį ir vaikas tikrai norės prieiti arčiau, todėl niekada nepalikite kūdikio be priežiūros prie židinio, laužo ar degančių žvakių.

Apsaugokite savo vaiką naudodami stebėjimo įrenginį!

Šiuolaikinės technologijos sparčiai tobulėja, siūlydamos pagalbininką, kurio dėka galima stebėti mažylį kitame kambaryje, net iki 400 metrų atstumu! Tai reiškia, kad dabar galite dar labiau pasitikėti vaiko saugumu.

Naudodami programėlę Baby Monitor + galite stebėti savo mažylį iš bet kurios vietos naudodami šį prietaisą. Tai reiškia, kad jokių racijų nebereikia! Philips Avent Connected kūdikio stebėjimo prietaisas atpažįsta ir perduoda tik balsus, todėl jūs ir jūsų mažylis be pertraukų girdėsite vienas kitą dainuojant, kalbantis ar besijuokiant.

„Philips Avent Connected“ leidžia saugiai prisijungti prie tėvų įrenginio, esančio namuose iki 400 metrų atstumu. Savo ruožtu Baby Monitor+ naudoja mobilųjį internetą arba Wi-Fi, kad užtikrintų neribotą diapazoną bet kurioje vietoje.

Stebėkite savo kūdikį namuose ar kitose vietose:

  • Full HD kamera
  • Pagrindinis įrenginys, veikiantis iki 12 valandų
  • Saugiai prijungta sistema
  • Prisijunkite naudodami programėlę Baby Monitor +

Philips Avent Connected kūdikio stebėjimo prietaisas

Dagnė Dagnė 03. Dec 2021, 23:39

Labai geras daiktas, ramiai jaustis atliekant savo darbus ar ilsintis kaip mažylis - vaikas miega. Tobulai perduoda vaizdą. Puikus nuotolis 400m. Garsas perduodama tiesiogiai, aiškiai. Nuotoliniu būdu galima mažyliui įjungti raminančia melodiją, bei parinkti jos garsumą. Stilingas dizainas. Gerai laiko baterija. Kraunamas USB, kas labai didelis pliusas. Priartinimas didelis bei ryškus. Tad galima vaizdą prisitraukti jeigu tam yra poreikis. Rekomenduoju visiem kas augina vaikus ir nori ramiai jaustis stebint jų miegą bei žaidimų erdvę.