Mankštos - mažyliui pradėjus sėdėti: pataria kineziterapeutė

26. Jun 2015, 10:36 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jei turite klausimų apie vaikučio vystymąsi (ropojimą, šliaužimą, sėdėjimą, pirmuosius žingsnelius ir pan.), rašykite el.paštu: redakcija@mamyciuklubas.lt arba šioje anketoje

Linos (lina_baj) klausimas:

Mano vaikučiui 6 mėn. Mane domina, kokiomis mankštelėmis galima sutvirtinti vaiko raumenukus, kad tvirčiau sėdėtų? Taip pat kokiomis mankštomis ar masažais galima paruošti vaiką atsistojimui? Kokie masažiukai tinka, jei remiasi piršto galiukais prilaikomas vaikutis?

Atsako sveikatos centro "Gemma" kineziterapeutė Vitorija Brusokaitė:

Tam, kad sustiprintume vaikutį sėdėjimui, jis pirmiausia pats jau tuėetų gerai vartytis į abi puses - tiek nuo pilvo, tiek nuo nugaros. Taip pat jis turi mokėti šliaužioti.

Jei turite didelį kamuolį, galima mažylį sodinti ant kamuolio - tai suteiks nestabilumo, todėl vaiko raumenukai turės papildomai dirbti, tokiu būdu pamažu stiprės.

Kol vaikas neropoja pats ir nebando stotis prie baldų, patarčiau neskubėti su atsistojimu ir pakentėti.

Jei vaikas riečia kojų pirštukus tarsi stiebdamasis, reikėtų atlikti tempimo pratimus kojytėms ir atpalaiduojantį masažiuką. Tempimas toks: kai pėdutę ir pirštus lenkiame į priešingą pusę, nei vaikas riečia - taip truputėlį užlaikant. Nepamirškite - visa kojyteė turėtų būti tiesi.

Sėkmės.

20150612113934-90792.jpg

Ekspertai