Kokios kepurės vaikams tinkamiausios?

Kokios kepurės vaikams tinkamiausios?

06. May 2014, 09:50 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Visi suprantame, kodėl taip svarbu saulėtomis dienomis saugoti vaiko galvytę. Juk mažylį gali ištikti saulės smūgis, jis taip pat gali nudegti veidą ir net galvos odą. Tad nuo ankstyvos kūdikystės įpratinkime vaikučius saulėje pasirodyti tik su kepure ir nebus bėdos vėliau ją uždėti. Ir net tiems, kurie rėkia, kad jokiu būdu nesidėsiantys kepurės, įmanoma rasti argumentų įtikinti! Vienas paprasčiausių - tiesiog KARTU suraskite tobulą kepurę su mylimiausiu herojumi ar kitais papuošimais ir ji taps privalomu vasaros garderobo aksesuaru. 

Kaip rasti tinkamiausią kepurę? Pats geriausias senas patikrintas būdas - pamatuoti galvos apimtį. Kai kurie gamintojai nurodo kepurių dydį pagal amžių, bet nebūtinai tai bus tikslu! Galvos apimtis kiekvieno vaiko yra individuali ir ji priklauso net nuo lyties! Taigi pamatuokite galvos apimtį nuo kaktos ir vos virš ausų centimetru ir pirkite kepurę pagal šį rodiklį.

Žinote dydį, o kaip dabar išrinkti geriausią? 

"Taurakalnio sveikatos namų" vaikų gydytoja Asta Rudžionienė pataria rinktis tik natūralaus pluošto galvos apdangalus

"Svarbu, kad medžiaga būtų gerai pralaidi orui, todėl puikiausiai tam tinka medvilnė", - teigė specialistė.

Kitas svarbus aspektas - nesižavėkite mažomis dailiomis kepuraitėmis ar skarelėmis. Vaikui tinkamiausi galvos apdangalai su platesniais kraštais. "Jie reikalingi tam, kad gerai apsaugotų ne tik veiduką, bet ir kakliuką", - pridūrė A.Rudžionienė. 

Na, o jeigu susitarti su mažyliu vis dar sunku - geriausias pavyzdys esate jūs pati. Kaip jis gali norėti kepurės, jeigu jos nenešioja nei mama, nei tėtis? Jeigu jūs dengsite galvą nuo saulės, vaikas supras tai kaip įprastą dalyką ir nekils minčių ginčytis. Geriausia pamoka - jūsų pavyzdys. 

Dar viena linksma idėja - tegu vaikutis pats susimodeliuoja savo kepurytę. Paprastą kepurę ar skrybėlaitę kartu papuoškite įvairiomis aplikacijomis, apipieškite tekstiliniais dažai, priklijuokite karoliukų ar smagių ženkliukų.

20140504142757-92986.jpgwww.sveikatos-namai.lt  M. Valančiaus gatvė 7, Vilnius

Ekspertai

Asta Rudžionienė

Vaikų ligų gydytoja, "Taurakalnio sveikatos namai", www.sveikatos-namai.lt
Asta Rudžionienė in-vecaku-skola