Kokios daržovės labiausiai alergizuoja?

Kokios daržovės labiausiai alergizuoja?

11. Dec 2011, 08:00

Pasirodo, nėra vienos daržovės, kuri labiausiai sukelia alergiją. Vienam vaikui gali būti nuo morkos, kitam – nuo kopūsto alergija. Tad kaip žinoti, nuo ko pradėti primaitinimą, kad vaikui nepakenktume? Kokios daržovės labiausiai alergizuoja?

 

Dažnas žino, kad morkytė alergizuoja, tad sanatorijos „Pušyno kelias“ alergologė Nemira Vaičiulionienė pataria jos privengti primaitinimo pradžioje.

 

"Galima pradžioje duoti bulvės, moliūgo, cukinijos, jei galima pagal amžių - ir mėsytės. Žinoma, įvedinėdama naują produktą, stebėkite, ar neatsirado bėrimų, ar oda netapo šiurkšti, sausa, ar skruostukai nepradėjo rausti", - aiškino gydytoja.

 

Jei daržovė alergizuoja, gydytoja patarė jos neduoti porą mėnesių. 

 

Ber kartais būna apsirikimas. Pirmą kartą galima ir po savaitės to paties produkto bandyti, galima ir po 5-6 dienų, bet tuo metu vaiko oda turi būti jau švari. Ir jeigu vėl pasikartos alergijos požymiai, tuomet tikrai keliems mėnesiams to prudukto atsisakome.

 

Per porą mėnesių vaiko organizmas pailsės, sustiprės jo organizmo branda. Tačiau tai nereiškia, kad visam gyvenimui vaikas negalės valgyti, pavyzdžiui, morkos.