Kokio maisto reikia vengti ir kodėl?

Kokio maisto reikia vengti ir kodėl?

12. Jul 2012, 00:00

 

Yra maisto produktų, kurių Jūsų kūdikiui derėtų vengti iki tam tikro amžiaus, tačiau net ir ėmus pridėti į maistą cukraus ir druskos, derėtų prisiminti, kad jų reikėtų naudoti kiek įmanoma mažiau.

 

Gamindamos valgį pasistenkite nesiekti druskinės ar cukrinės, taip pat visuomet perskaitykite maisto pakuočių etiketes, atkreipdamos dėmesį į nurodytus prieskonius, dažiklius ir konservantus, kurių nederėtų duoti Jūsų mažyliui.

 

Druska

 

Pernelyg sūrus maistas kenkia Jūsų kūdikio inkstų veiklai. Kai kurie produktai, tokie kaip sultinio kubeliai ir pirktiniai padažai, taip pat gali būti pernelyg sūrūs, todėl jų geriau vengti.

 

Verčiau rinkitės specialiai kūdikiams skirtą maistą.

 

Cukrus

 

Cukrus gali pažeisti Jūsų kūdikio dantis ir paskatinti jį tapti smaližiumi, o tai gali neigiamai paveikti jo sveikatą ateityje. Būkite dėmesingi per dideliam „pridėto cukraus“ kiekiui jogurtuose ar desertuose.

 

Juos galite pakeisti į mažiau cukraus turinčius produktus. Stenkitės vartoti maistą, kuris yra savaime saldus, pavyzdžiui – vaisius ar morkas.

 

Šaltinis: Milupa.lt