Kokie maisto produktai labiausiai alergizuoja?

Kokie maisto produktai labiausiai alergizuoja?

05. Mar 2013, 07:00

Kokios daržovės, vaisiai ar kiti maisto produktai labiausiai alergizuoja? Ko reikėtų vengti pačioje papildomo maitinimo pradžioje?

 

Pasak gydytojos Irenos Putninos, alergija gali kilti bet kuriam produktui.

 

"Gali būti individualus mažylio netoleravimas bet kurios maisto rūšies ar maisto komponento. Dažniausiai alergiją sukelia raudonos-oranžinės spalvos vaisiai, daržovės, ypač žalios, nevirtos. Kai kada kruopos su glitimu (ypač kviečiai)", - pasakojo gydytoja.

 

Taip pat gali alergizuoti:

 

-kiaušinis, ypač jo baltymas,

-karvės pienas,

-varškė,

-žuvis,

-vėžiagyviai,

-riešutai,

-kakavos produktai.

 

Dažnai mamytės klausia, ką daryti, jei vaikutis spjauna ir nenori naujo maisto produkto?

 

Gydytoja Irena Putnina patarė kantriai pratinti toliau: "Gali būti, kad dėl amžiaus nemoka nuryti. Kartais tenka siūlyti 8-10 kartų, kol produkto skonis tampa įprastu, o visiškai įprantama pasiūlius papildomą maistą 12-15 kartų".

 

Sėkmės.