Kokią mėsą pasiūlyti vaikams?

Kokią mėsą pasiūlyti vaikams?

01. Jul 2015, 06:40 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Kiekvieni tėveliai, besirūpinantys savo atžalomis, stengiasi jiems pasiūlyti kuo labiau subalansuotą, įvairiapusį ir vitaminais prisotintą maistą. Ar kada susimąstėte, kokios kokybės mėsos produktus pasiūlote savo mažiesiems? Ar pakankamai vertingų medžiagų su mėsa gauna mažieji? Taip pat tėveliams turėtų būti aktualu ir vaikų suvartojamas daržovių kiekis – ar pakankamai jų gaunama per parą? Apie tai pasakoja asmeninė trenerė ir mitybos specialistė Rūta Beišytė.

„Subalansuota mityba yra labai svarbu ne tik suaugusiems, tačiau ir vaikams. Vaikai, kurie yra vyresni nei metai, turėtų kasdien suvartoti apie 100 gramų mėsos. Tokiu atveju, jeigu kitomis dienomis valgoma žuvis arba kiaušiniai, mėsa gali būti vartojama 3-5 kartus per savaitę“, - sako mitybos specialistė R.Beišytė.

„Į mūsų parduotuvę „Gegio stalui“, kurioje prekiaujama tik kokybiška mėsa, vis dažniau užsuka jauni tėveliai, kurie nori savo vaikams pasiūlyti tik šviežios mėsos gaminių. Labai dažnai į jų krepšelį nugula jautiena, kuri ypač svarbi dėl joje esančios geležies, cinko, vitamino B. Pirkėjai žino, kad pasirinkę jautieną – neapsiriks. Parduotuvėje – tik šviežia jautiena, atvežta tiesiai iš ūkininkų, kurie gyvulius augina be hormonų, be streso ir šeria tik natūraliais pašarais. Būtent dėl šių priežasčių parduotuvėje esanti jautiena nėra „guminė“ ar kieta“, - teigia parduotuvės „Gegio stalui“ atstovė Renata Martinkutė-Kirdienė. 

Parduotuvės vadovė sako, kad pirkėjams siūlo ne tik įprastą jautieną. „Daugelis mano, kad vertingiausia mėsa vaikams yra jautiena, tačiau tai nėra visiška tiesa, nes vitaminų yra ir mūsų siūlomoje šviežioje triušienoje. Ši mėsa ypač tinka vaikams, mat ji nesukelia alergijos, organizmas ją itin lengvai pasisavina. Mažyliams rekomenduojame triušieną troškinti ir patiekti su garuose virtomis daržovėmis – puikiai tinka morkos arba moliūgai.  

„Atėjus vasarai kuo daugiau stenkitės suvalgyti šviežių agurkų ir pomidorų. Valgykite salotų lapus, ridikėlius, špinatus. Mažiesiems užkandžiautojams puikiai tinka ir morkos. Jas galima valgyti tiek tarkuotas, tiek graužti vietoj saldainių ar šokoladinių batonėlių. Viskas priklauso nuo įpročių – jei ant stalo vaikas matys morkas, paprikas, pjaustytus agurkus, ridikėlius ir kitų daržovių asorti, jis nuolat juos kramsnos ir gaus taip naudingus vitaminus“, - skaitytojams pataria mitybos specialistė.

Pasak R.Beišytės, tėveliai turėtų atminti ir maisto derinimo taisykles, kurios galioja kiekvienam iš mūsų. „Bet kokia mėsa, ar tai būtų vištiena, ar kiauliena, ar veršiena, turi būti derinama su daržovėmis. Praėjo laikai, kai siekdami sotumo jausmo, mėsą valgydavome su bulvėmis ar makaronais. Pats tinkamiausias pasirinkimas prie keptos, virtos ar troškintos mėsos – šviežios daržovės.“