Kokį pieną pirkti?

Kokį pieną pirkti?

11. Sep 2011, 07:00

 

Ar yra skirtumas, kokį karvės pieną rinktis parduotuvėje? Yra įvairiausių gamintojų, mažesnio ir didesnio riebumo pienas. Kokį pasirinkti, kad vaikučiui būtų naudingiau?

 

Pasak latvių mitybos specialistės Gunos Rijkures, parduotuvėje esantis pienas yra pasterizuojamas, kad žūtų visos bakterijos (skiriasi tik pasterizavimo temperatūra ir laikas), todėl nėra didelio skirtumo, kokį pieną pirkti.

 

Nors pieno sudėtyje ir yra vitaminų B, C ir riebaluose tirpstantys vitaminai A, D, E, šį produktą vitaminų šaltiniu pavadinti negalėtume.

 

Pienas pasterizuojamas labai aukštoje temperatūroje, o po to tik papildomas vitaminais ir mineralais, kitaip sakant, tai, kas iš pieno buvo atimta, vėl pridėta.

 

Todėl šio produkto negalima pavadinti vitaminų šaltiniu, geriau rinktis kaimišką pieną – jis naudingesnis vaikui. Arba tą, kuris praturtintas baltymais.

 

Jūsų vaikai geria pirktinį ar kaimišką pieną?

11. Sep 2011, 19:50

Kai važiuojame pas močiutę, tai turi karvutę - visad geria mano dukryte kaimišką pienuką, nevirinu net jo, švarus jis, tik tiek jei pastovi - nugriebiu,o jei ką tik parneštas - tai vos ne iš bidono ji geria 😃 o mieste - tai pirktinį...

11. Sep 2011, 13:48

mes siemet geriam ozkos piena.niekad nekaitinau ir pan.aciu dievui nieko neatsitiko

laurora laurora 11. Sep 2011, 10:24

na, kad ir kaimiska piena ne tiesiai is karves reikia duoti. reikia ji nugriebti, po to kaitinti. o dar kai vasara buvo atveju su tomis erkemis (kai per piena susirgo zmones), tai kaimiskas pienas kazkaip mane baugina