Kodėl svarbu kas mėnesį lankytis su kūdikiu pas gydytoją?

30. Nov 2015, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Pirmąjį mažylio gyvenimo pusmetį kartą per mėnesį lekiame pas gydytoją: matuojame jo ūgį, svorį bei skaičiuojame kitus kūdikio pasiekimus. Viso to tikslas – informacija apie vaiko sveikatos būklę

Trečią atžalėlę sūpuojanti mama Ilona pasakoja, kad apsilankymai pas gydytoją kiekvieną mėnesį – mažytis laukiamas kasmėnesinis įvykis, kurio metu dar gali gauti iš specialisto atsakymus į visus tau rūpimus klausimus.

Aivarėlis, pasak mamos – bendravimą mėgstantis kūdikis, kuris gydytojai mielai pademonstruoja visus savo pasiekimus. Pas gydytojos, žingsnelis po žingsnelio atliekami visi privalomi darbai: matuojamas ūgis, galvytės apimtis, svoris ir kt.

"Dėl kūdikio raidos neturiu jokių pretenzijų. Tačiau tai, kas man šiek tiek kelia susirūpinimą - jo svorio augimas. 3 mėnesių berniuko ūgis yra 62,5 cm, Aivaro - 67,5 cm. Populiacijos svorio vidurkis yra 6,300 kg, o mažylis sveria 9,200 kg. Toks spartus svorio augimas kelia susirūpinimą. Žinoma, niekas tokio amžiaus mažylių dieta nekankina, bet atminkime, kad 90% vaikų nutukimų yra maistinės kilmės. Vadinasi, daugiau sumaitinate nei vaikas sunaudoja energijos", - pasakojo šeimos gydytoja Rūta Maciulevičienė.

Pasirodo, Ilonos sūnelis yra maitinamas ne tik mamos pienu, bet ir mišinuku. Kodėl? Trijų vaikučių mama prisipažino maniusi, kad sūnui trūksta jos pieno, todėl nusprendusi primaitinti ir pieno mišiniu. Jo užvalgęs berniukas nurimdavo ir, svarbausia - neatpylinėdavo.

Tačiau, pasak gydytojos, ne tik šis argumentas svarbus, renkantis mišinėlį: "Jis sąlygoja vaiko nutukimą. Jeigu jums reikia mišinio, reikėtų rinktis tokį, kuriame yra pats mažiausias baltymų kiekis".

Aivarėlis, pasak mus konsultavusios gydytojos, yyra sveikas gražuolis berniukas, o kad toks ir būtų augdamas – reikėtų šiek tiek pasistengti.

Gydytoja R.Maciulevičienė patarė mamai mažinti mišinėlio kiekį ir stengtis pereiti tik prie kūdikio maitinimo krūtimi.

"Vaikučiui tikrai turėtų užtekti jūsų pieno. Tai, kas jis yra neramus, nereiškia, kad jam trūksta maisto. Reikėtų po truputį mažinti mišinio kiekį, žinoma, jis gali būti nepatenkintas, bet tada užimkite jį kokia kita veikla", - patarė gydytoja.

O su trijų mėnesių mažyliu užsiimti tikrai yra kuo. Juk prieš akis - pažintis su dideliu pasauliu, kuriame kiekviena smulkmena nauja ir žadininati mažylio smalsumą.