Kodėl nuo tiršto maisto vaiką "sutampo"

Kodėl nuo tiršto maisto vaiką "sutampo"

19. Apr 2012, 00:00

Jei ir Tu turi neaiškumų, užduok savo klausimą "Mamyčių klubą" konsultuojantiems specialistams: redakcija@mamyciuklubas.lt

 

Mama Roma klausia:

 

Mums 8 mėnesiukai, papildomą maistą valgom nuo 4.5 mėn. O dabar jau valgome viską pamažu, bet bėda ta, kad niekaip nepripratinu prie tiršto maisto. Ir kiek stengiuosi, pažanga yra. Bet jei tik duodu tirštą maistą, kūdikį "sutampo" ir net keletą kartų susitampęs išvėmė.

 

Gal būtų galima patarimų, labai ačiū.

 

Konsultuoja klinikos "Privatus gydytojas" gydytoja Jūratė Ivanauskienė:

 

Vaikeliui dar tik 8 mėnesiai, todėl mamai patarčiau labai neskubinti duoti labai tiršto maisto, geriausia kiek skystesnės košės – tyrės pavidalu. Vieni vaikai tirštą maistą pradeda valgyti anksčiau, kiti vėliau. Palaukite.

 

Ką daryti, jeigu vaikas nenori košių, daržovienės? Ar vis tiek siūlyti, jei nenori, ar palaukti, kol jo skonis išlavės ir panorės gauti ne vien mamos pienelį?

 

Tai priklauso nuo vaiko amžiaus. Jei vaikelis maitinamas krūtimi, rekomenduojama primaitinti nuo 6 mėnesių. Geriausiai pradėti nuo daržovių košės, jei nenori valgyti, reikėtų pratinti po truputį. Jei ir tuo atveju nevalgys, palaukite.

 

Kodėl vaiką "sutampo" - ar tai reiškia, kad vaikučio organizmas nepriima suaugusių maisto?

 

Vaikai išvemia dėl įvairių priežasčių: per tirštas maistas, kosulys, verkimas, karščiavimas. Reikia spręsti individualiai.

 

Klinika "Privatus gydytojas"

Verkių g. 29, 12 korpusas, Vilnius

(8-5) 272 23 53; (8-5) 272 32 17; 8 688 922 74

 

1

laurora laurora 19. Apr 2012, 09:45

manoji beveik 2 metu. jei maistas kietokas (tirstokas, sausokas), pradeda ziaugciot ir spjaut. tad koses skiedziu pienu, kad skustesne butu, pietus duodu su pataziuku ar sultinuku (tame paciame saukste kabinu)