Kodėl maitinimas pirmaisiais gyvenimo metais toks svarbus?

Kodėl maitinimas pirmaisiais gyvenimo metais toks svarbus?

13. May 2011, 00:00

 

Psichologiniai ir fiziniai vaiko gebėjimai iki trejų metų vystosi labai sparčiai, todėl šiuo laikotarpiu mažylis turi gauti pakankamą kiekį baltymų, kalorijų, geležies, vitaminų ir mineralinių medžiagų.

 

Pirmųjų metų pabaigoje vaikas turi gauti 500 ml pieno per dieną. Karvės pieno gydytojai nerekomenduoja iki 3 metų. Tokiame amžiuje pats tinkamiausias – tai mišinys Similac Gain Advance, kuris aprūpina mažylio organizmą reikiamu kiekiu kalcio, vitaminų ir mineralinių medžiagų.

 

{smallpic:1}

 

Pieno gėrimas Similac Gain Advance idealiai tinka vaikams nuo 1 metų.

 

Daugelį metų tyrėjai skyrė tokios temos analizei: „Kaip vaiko mitybą aprūpinti optimaliu vitaminų, mikroelementų, maisto medžiagų kiekiu?“ Būtent todėl buvo sukurtas maitinimas 1-3 metų vaikams, pvz. Similac GAIN Advance.

 

Nors jo pagrindas yra karvės pienas, jame mažiau baltymų, jis praturtintas vitaminais, mikroelementais, pavyzdžiui, geležimi, nesočiosiomis riebiosiomis rūgštimis, probiotikais (mikroorganizmais, palaikančiais normalią plonojo žarnyno mikroflorą), prebiotikais ir nukleotidais, turinčiais didelę įtaką imuninės sistemos raidai.

 

Į ką reikia atkreipti dėmesį, renkantis pieno mišinuką naujagimiams ir vaikams?

 

-Žinomas ir patikimas gamintojas. Medicinos kompanija Abbott gamina ne tik vaistus, bet ir moksliškai patikrintus dirbtinius mišinius mažyliams. Similac mišiniai atitinka visus reikalingus kokybės standartus. Gaminami Europoje (Airijoje ir Ispanijoje) pagal Europos Sąjungos reikalavimus.

 

-Mažylio amžius. Pieno mišiniai yra dviejų grupių: nuo gimimo ir nuo 6 mėnesių. Pienas vaikams nuo 1 metų.

 

-Mišinio kaina ir kiekis. Produkto kaina – kokybės rodiklis. Atkreipkite dėmesį į svorį ant etiketės ir į kainą už kilogramą.

 

-Komponentai, kurie nurodyti ant produkto pakuotės. Pieno gėrimas nuo 1 metų Similac Gain Advance, pavyzdžiui, savo sudėtyje turi Omega -3 ir Omega-6, kurie svarbūs smegenų ir nervų sistemos vystymuisi, o taip pat nukleotidų, kurie vaidina svarbų vaidmenį imuninei sistemai.

 

21. Jun 2011, 14:00

O ką daryti jai negaliu įpirkti vaikui to Similac, tai neduoti tada jokio pieno, nes karvės sakot netinka? Nors dabar jam jau 1 metukai ir tuoj bus 3 mėnesiai, ir jis jau viską valgo ką ir mes, tai ką tik arbatytėm girdyti ar ką?
🤔