Kodėl berniukai ir mergaitės žaidžia skirtingai?

Kodėl berniukai ir mergaitės žaidžia skirtingai?

03. Feb 2014, 08:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Į vaikų žaidimo lentynas sudėjote įvairiausius žaislus nuo lėlių iki traktorių? Bet kodėl jūsų mažoji princesė vis tiek nori rengti lėles, o mažasis čempionas lentyniauja su automobilių modeliukais?

Net ir vaikystėje berniukai ir mergaitės yra skirtingi, nes tai jau hormonų nulemta dar gimdoje. Pavyzdžiui, įrodyta, jog nuo gimimo mergaitės rodo daugiau dėmesio kitiems žmonėms ir veidams nei berniukai ir tuo galima paaiškinti, kodėl mergaitės mėgsta žaisti labiau su lėlėmis, kuomet berniukus traukia traktoriai. Mergaitės taip pat pradeda anksčiau kalbėti ir yra labiau verbališkos (mėgsta labiau reikšti žodžiais), todėl joms labiau patinka įvairūs rolių žaidimai. Dar vienas skirtumas - mergaitės labiau mėgsta laiką leisti viena su kitu žmogumi, o berniukai renkasi grupines linksmybes.

Iš kitos pusės, berniukai gimsta iškart turėdami didesnę raumenų masę, o tai rodo, jog jie yra labiau fiziškai aktyvūs nei mergaitės. Jiems yra geriau, ir taip pat linksmiau, parodyti savo mechaninius ir erdvinius sugebėjimus. 

Tai visai nereiškia, jog jūsų vaikutis yra įspraustas į lyčių stereotipus. Užpildykite savo vaiko žaislų lentynas neutraliais žaisliukais (ar net priešingos lyties). Taip pat padrąsinkite mergaites užsiimti fizine veikla rodydamos gerą pavyzdį pati ir palaikykite jas kai jos užsiima kažkuo nauju. Padėkite berniukams mokytis rūpintis kitais pasiūlant jam lėlę ar minkštą žaislą, kurį jis galėtų migdyti ir su juo žaisti - visai kaip tėtis juo rūpinasi realiame gyvenime.

Naujovė! Huggies® Ultra Comfort berniukams ir mergaitėms!

JEIGU AUGINI MERGAITĘ, SPAUSK ČIA->>

20140131185333-30880.jpg

JEIGU AUGINI BERNIUKĄ, SPAUSK ČIA->>

20140131185429-68368.jpg

Skaityk specialistų straipsnius, dalinkis patirtimi, dalyvauk konkursuose ir žiūrėk aktualius TV siužetus!