Ko imtis, kad maudynės nepakenktų mažylių odai?

Ko imtis, kad maudynės nepakenktų mažylių odai?

18. Aug 2011, 00:00

 

Mažų vaikų odelė itin pažeidžiama, todėl odos priežiūrai svarbu parinkti saugias ir odą tausojančias priemones. Tokias savybes atitinka Oilatum odos priežiūros priemonės, pagamintos mineralinių aliejų pagrindu, kurios pasižymi ilgu veikimu bei nedirgina vaikų odos.

 

Maudymasis yra svarbus sausos odos priežiūrai – pašalinamos sausos odos plutelės, šašeliai, oda sudrėkinama, sumažėja bakterinės infekcijos rizika.

 

Tačiau norint, kad maudymasis nepakenktų odai, rekomenduojama:

 

- sutrumpinti maudymosi laiką,

- maudymosi metu naudoti į vandenį pilamus odos minkštiklius,

- vengti prausiklių, šarminių muilų,

- praustis ne karštu, o drungnu vandeniu,

- vengti šiurkščių kempinių bei intensyvaus kūno sausinimo po maudymosi, nes trynimas gali pažeisti trapią odelę.

 

Ar esate girdėjusios apie EMOLIENTUS? Tai odą drėkinančios, minkštinančios priemonės, padedančios atkurti sutrikusią odos barjerinę funkciją – sumažina vandens netekimą iš odos, padidina vandens kiekį, atkuria odos lipidų funkciją, sumažina alergenų ir dirglių medžiagų patekimą į odą.

 

Emolientai, vartojami sergant atopiniu dermatitu, pagerina ne tik odos būklę, bet ir padeda sumažinti vietinių gliukokortikoidų poreikį.

 

Emolientai sukurti įvairių formų pavidalo – losjonai, kremai, tepalai. Jų pasirinkimas priklauso nuo odos sausumo lygio, kūno vietos.

 

Efektyviausia juos naudoti iš karto po maudymosi, kada oda yra dar drėgna, geresnis efektas pasiekiamas tepantis keletą kartų per dieną. Svarbu tai, jog net ir pagerėjus odos būklei emolientus reikia naudoti nepertraukiamai.

 

Vyresniems vaikams, suaugusiems žmonėms galima naudoti Oilatum dušo gelį, kuris drėkina, minkština ir sušvelnina odą, apsaugo nuo drėgmės praradimo.

gelis

 

Įprastiniai muilai, ypač šarminiai, pažeidžia natūralų odos pH, dėl ko opa gali dar labiau sudirgti. Muilų sudėtyje esantys detergentai gali  gali išplauti odos riebalus ir dėl to oda dar labiau sausėja. Todėl, turintiems sausą ir jautrią odą reikėtų rinktis sausai ir  jautriai odai specialiai sukurtas prausimosi priemones, pavyzdžiui, Oilatum muilą - soap bar.

muilas

 

Muilo pagrindą sudaro didelio molekulinio svorio riebalų rūgštys, dėl to muilas mažiau įsiskverbia į odą ir mažiau dirgina. Be to, mineraliniai aliejai suformuoja apsauginė aliejinę plėvelę, kuri apsaugo nuo drėgmės praradimo.

 

Oilatum kremas su mineraliniu aliejumi rekomenduojamas sausos ir jautrios odos priežiūrai. Oilatum kreme nėra dažiklių, kvapiųjų medžiagų, parabenų, o sudėtyje esantis polivinilpirolidonas sustiprina susidariusią aliejinę plėvelę ir padeda ilgiau jai išsilaikyti.

kremas

LT/ACH/0009/11