Kineziterapeuto atsakymai į jūsų klausimus

Kineziterapeuto atsakymai į jūsų klausimus

01. Jun 2015, 11:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Pasinaudokite puikia galimybe - rašyti klausimus apie vaikučio vystymąsi (sėdėjimą, ropojimą, šliaužimą, pirmuosius žingsnelius ir kt) profesionaliam vaikų kineziterapeutui. Klausimus rašykite arba šioje anketoje , arba redakcija@mamyciuklubas.lt

mama Indrė:

Auginu metukų dukrytę. Ar tėvai turi "įsikišti" į vaikučio vystymąsi atskiruose jo amžiaus etapuose? Ar reikia vaikutį papildomai mankštinti, taip padedant jam vystytis? Ką patartumėte, kaip galėtume mes, tėvai, padėti...ar visgi nereikėtų niekur kištis?

mama Jadvyga:

Nuo kada galima pilnai sodinti mažylį? kaip suprasti, kad jis jau pats moka savarankiškai sėdėti. girdėjau, kad negalima paramstyti pagalvėmis. Tad koks amžius yra optimalus sėdėjimui?

mama Kristina:

Man atrodo, kad mano vaikas (7 men) šliaužia netaisyklingai, kažkaip nekoordinuotai. Ar galite nupasakoti, kaip mažylis turi šliaužioti taisyklingai, gal aš galiu jam padėti? Ar tai nėra didelės reikšmės? p.s. O gal jis per anksti dar šliaužia?

Atsako sveikatos centro GEMMA vyriausias kineziterapeutas Tadas Puzara. 

Atsakymai Indrei
 
Rekomenduočiau kreiptis į šeimos gydytoją, kineziterapeutą, pasitarti su jais. Ar nėra jokių vystymosi sutrikimų, ir tik su jais pasitarus skatinti vieną ar kitą veiklą, jeigu yra sutrikimų.
 
Atsakymai Jadvygai
 
Nuo 6 mėnesio pabaigos turėtų turėti sėdejimo pozą, nuo 8 - 10 mėn. turėtų gebėti ne tik tvirtai išsėdėti, bet ir savarankiškai atsisėsti (toks kaip parodymas, kad jis jau pasirengęs sėdėti, t.y. gulinti ant nugaros, mažylis geba savo pėdos pirštus kišti į burną).
 
Atsakymai Kristinai
 
Nereikėtų labai kreipti dėmesio į šliaužimo techniką, svarbiausia, kad judėtų jam patogiu būdu, skatinti, ugdyti jo savarankiškumą, motyvaciją tokią veiklą atlikti.
 
20150526115813-83855.jpg