Kineziterapeutė: Vaikščiojimas ant pirštų - dažna problema

Kineziterapeutė: Vaikščiojimas ant pirštų - dažna problema

26. Oct 2011, 07:00

Jei ir Tu turi klausimų kineziterapeutei ar kitam specialistui, rašyk adresu: redakcija@mamyciuklubas.lt 

 

Mamos klausimas:

 

Dešimties mėnesių dukrytė bando vaikščioti, tačiau vis ant pirštų. Kažkas man patarė apauti batukus net namie, kad ji atsistotų ant visos pėdos, tačiau net ir su batutais ji bando stiebtis. Kodėl ji taip elgiasi?

 

Konsultuoja fizinės medicinos ir reabilitacijos centro "Gemma" kineziterapeutė Sonata Martutaitienė:

 

Mažylių vaikščiojimas ant pirštų gana dažna problema. Priežastimi gali būti per daug įtempti blauzdos raumenys arba per trumpa achilo sausgyslė. Labai dažnai pirmus žingsnius vaikai daro ant pirštų, paskui pradeda remtis pilna pėda - tai normalu ir nereikia panikuoti.

 

Dažna problema būna po vaikščiojimų su vaikštukais, vaikai įpranta remtis pirštų galais ir paskui sunku juos atpratinti. Stebėkite vaiką, kaip jis stovi. Stovint jis turi remtis pilna pėda. Jei remiasi pirštais, kreipkitės pas ortopedą, kad patikrintų achilo sausgyslę.

 

Dažnai neurologai vaikščiojimą ant pirštų įvardina kaip tiką arba iprotį. Dažniausiai vaikai iš jų išauga.

 

Patariu pasirodyti ortopedui, jis apžiūrės pėdutę ir pasakys, ar yra pagrindo nerimauti. Jei jūsų vaikas visai neseniai pradėjo vaikščioti, nepatariu per daug nerimauti, bet vaikštant geriau, kad vaikas avėtų batukus.

www.gemma.lt

29. Oct 2011, 20:06

na mums irgi dare masazus bet nieko nepadejo

26. Oct 2011, 19:12

mano dukryte irgi stiebiasi,tai siandiena daktare dave siuntima del masaziuku,sake pamasazuos kojytes ir bus viskas gerai 😀

26. Oct 2011, 13:09

as turiu pazystama kuri visai nekiso vaika i vaikstynes ir vistiek bando stiebtis ant pirsto galu o jai yra 7 men, mano vaikui yra 2 metai su puse jis vaiksto kaip ir normaliai visa peda bet namie kaip jam uzeina vaiksto kaip balerina ar tai yra blogai?

26. Oct 2011, 12:18

pritariu kineziterapiautei,kad maziau reikia kisti i vaikstynes,kuriose ne visad tevai sureguliuoja auksti ir vaikai ipranta eiti kaip jiems patinka.po ju ne tik vaiskto pirstu galais,bet ir ilgai bijo eiti savarankiskai, kibtis i aplinkinius daiktus,stotis.