Kineziterapeutė: "Svarbu laiku atstatyti po gimdymo jėgas"

Kineziterapeutė: "Svarbu laiku atstatyti po gimdymo jėgas"

11. Oct 2011, 00:00

Prieš kelias savaites kelios "Mamyčių klubo" mamytės kartu su mažyliais iki metų dalyvavo specialioje mankštoje "Mama ir vaikas" fizinės medicinos ir reabilitacijos centre "Gemma".

 

Kuo ši mankšta svarbi tiek mamytėms, tiek kūdikiams, pasakoja kineziterapeutė Miroslava Poimanskaja.

 

Mankštelę „Mama ir vaikas“ dalinu į tris dalis. Dalį mankštelės skiriu mamytėms. Po gimdymo reikia atstatyti jėgas, priprasti prie vėl pasikeitusių gyvenimo sąlygų. Mankštelėje stipriname pilvo, nugaros, dubens, sėdmenų ir kojų raumenukus, geriname kraujotaką. Visada stengiuosiu atsižvelgti į mamyčių problemas ir norus, patariu, kaip sportuoti namie.

 

Kitą mankštos dalį skiriu mamytės ir vaiko pratimams. Labai svarbu, kad pratimų metu vyktų bendravimas tarp mamos ir vaiko. Pratimai kūdikiams skirti galvos ir liemens kontrolei, pusiausvyros reakcijai sėdint, vaiko svorio centro pernešimui. Kartu su mamyte stiprina nugaros ir pilvo raumenukus.

 

Paskutinė mankštelės dalis skirta tik vaikučiams. Geriname galvos ir liemens kontrolę, šoninius liemens judesius, pečių pakėlimą. Pratimukai skirti geresniam ropojimui, atsistojimui ir vaikščiojimui.

 

Kai vaikutis sportuoja pusnuogis ar nuogas – tai treniruoja savo organizmo apsaugines funkcijas. Grūdinimo ir mankštos derinys gerina nervų sistemą, skatina raumenukų ir kaulų vystimąsi, gerinama širdelės, plaučių, pilvuko veikla, stiprinimas imunitetas.

 

Tik užsiimant visada reikia vadovautis principais: ankstyva pradžia, laipsniškumas ir sistemingumas. Reikia atkreipti dėmesį ir į vaikučio individualumą.

 

Mamyčių atsiliepimai apie šią mankštą: po-mankstos-su-kudikiais-mamu-atsiliepimai-kuo-teigiamiausi