Kiek virti mėsą, kad išliktų kuo daugiau vitaminų?

Kiek virti mėsą, kad išliktų kuo daugiau vitaminų?

17. Sep 2010, 00:00

Mamyčių klubui užduodate daug klausimų pediatrams. Smagu, kad čia galite rasti atakymus. Tad ir toliau klauskite, o gydytojai bandys pakomentuoti tiek, kiek spės.


Mama melinake klausia:

 

Gal galite pasakyti, kiek laiko reikia virti mėsytę košytėms, pvz. jautieną, vištieną ir kitos rūšies. Kiek virti, kad nebūtų per ilgai ir išliktų kuo daugiau vitaminų ir maistingų medžiagų?

 

Komentuoja Šeimos medicinos centro vaikų ligų gydytoja Laima Bulikaitė:

 

Kiek mėsą virti pirmiausia priklauso nuo to, kokios ji yra rūšies, kur ją pirkote. Virimo laikas priklauso ir nuo to, ar mėsa yra jauna.

 

Kiekviena mama, gamindama savo šeimynai pietus, žino, kiek verda vienos ar kitos rūšies mėsa. Geriau truputėlį pervirti, nei nepakankamai išvirti. Jei mėsa bus nepakankamai išvirusi - vaiko virškinimo sistema sustreikuos.

 

Mėsa yra pagrindinis baltymų ir geležies šaltinis. Tad ji yra labai vertinga augančiam organizmui. Primenu, kad geležis geriau įsisavinama, jei valgoma su daržovėmis.

 

Šeimos medicinos centras

Pylimo 9, Vilnius

www.seimosgydytojas.lt

864021999, 8-5 2608684,  8-5 2608685

 

1

18. Sep 2010, 14:20

rase rase gyd ir vistiek neparase kiek mazdaug laiko virti reikia...

17. Sep 2010, 21:48

Nu kiauliena ir jautiena verdu apie dvi valandas, tada mesa tikrai buna isvirusi, o vistiena tj iki valandos

17. Sep 2010, 15:56

o as neziuriu jokio laiko verdu kol lengvai sakute sminga i mesa...

17. Sep 2010, 15:50

jei nori gero sultinuko mėsytę dėk į šaltą vandenuką,o jei mėsytės gardesnės į verdantį.😀