Kiek laiko mažyliams galima būti saulėje?

Kiek laiko mažyliams galima būti saulėje?

04. Jul 2014, 13:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Savaitgalį sinoptikai prognozuoja tikrą vasarą! Pagaliau! Gal lietutis kur ne kur papurkš, tačiau bent galėsime mėgautis 24-27 laipsnių šiluma (tikėkimės). Smagu mėgautis saulute, tačiau patiems mažiausiems buvimą saulėje reikia riboti.

Pasak specialistų, kūdikį iki metukų (nesvarbu, ar jam porą mėnesių, ar penki) būtina saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Patartina būti atsargiems ir šešėlyje, nes ir ten kūdikis gali gauti didelę dozę ultravioletinių saulės spindulių.

Patarimai:

  • Vaiko galvelę pridenkite skarele ar skrybėlaite;
  • Venkite stiprios saulės nuo 10 iki 15 valandos;
  • Vaikus, vyresnius nei pusę metų, patepkite apsauginiu kremu nuo saulės.

Vaikų ligų gydytojai pataria kūdikių apskritai nevežti į smėlio paplūdimius – tai ir per karšta, ir per dulkina, ir per triukšminga.

Vaikus nuo dvejų iki šešerių metų amžiaus saugokite taip pat nuo tiesioginių saulės spindulių, nes liepą saulė ypač suaktyvėjusi. Leiskite jiems pasilepinti tiesioginiais saulės spinduliais ne ilgiau kaip iki 20 minučių.

Renkantis apsauginį kremą nuo saulės vaikui – būtina žinoti, jog SPF faktorius turi būti aukštas. Jei vaiko oda dar „nematė“ saulės spindulių, tuomet geriau rinktis faktorių ne mažesnį kaip 50, vėliau galima ir 25.