Kiek ilgai vaikams galima avėti guminę avalynę?

Kiek ilgai vaikams galima avėti guminę avalynę?

28. Jun 2012, 08:40

Lengvumas ir patogumas - tai pagrindiniai guminės avalynės privalumai. Populiariausi iš jų - Crocs. Ar juos galima avėti vaikams? Paklausėme kineziterapeutės Sonatos Martutatienės.

 

Kiek ilgai mažyliai gali dėvėti vasarą gumines basutes, vadinamus Crocs'us? Parduotuvėse mirga marga visokiausių dydžių ir spalvų crocs'ų tiek patiems mažiausiems, tiek suagusiems.

 

Tad neretai tėveliai susigundo juos nupirkti vaikams, nes ši avalynė lengva ir patogi. Bet ar gali patys mažiausieji avėti gumines basutes? Kaip dažnai ir kiek ilgai? Kokia tinkamiausia avalynė vasarą 2-3 m. mažyliams? 

 

Konsultuoja fizinės medicinos ir reabilitacijos centro "Gemma" kineziterapeutė Sonata Martutaitienė:

 

Vasarą vaikų avalynė:

 

-Turi buti patogi ir lengva.

-Patartina, kad ji būtų odinė tiek viduje, tiek išorėje.

-Užkulnis turi buti kietas ir aukštas. Vaiko pėdutė turi buti stabili, nepriklausomai nuo to, koks yra sezono metas.

 

Visą dieną vaikui tikrai nebūtina vaikščioti su basutėmis. Vasara puikiai tinka skliautui sustiprinti, vaikas turi pavaikščioti ir basas, bet ne per kietą dangą.

 

Crocs'uose koja prakaituoja

 

Kalbant apie crocsus, jie yra lengvi, bet koja vis tiek prakaituoja. Vaiko pėdutės stabilumas yra labai mažas, tad tikrai nepatariu su jais vaikščioti visą dieną.

 

Geriausia periodiškai keisti odines basutes su crocsais ir nepamiršti, kad labai sveika pasivaikščioti per žolę ir smėliuką basomis.

 

Ar jūsų vaikai avi crocs'us?

28. Jun 2012, 09:13

Kad ir kaip vilioja ryskios crocs'u spalvos, zaismingi modeliai, bet savo vaiku ju neperku. Nemanau, kad tai tinkama avalyne mazameciam vaikui 😉