Kiaušinis: būtina ruoštis Velykoms (IV)

Kiaušinis: būtina ruoštis Velykoms (IV)

20. Mar 2013, 07:30 gintarerei gintarerei

 

Jonuko primaitinimas įgauna pagreitį, vis mažiau ir mažiau produktų lieka neragauta, o likusieji labai plačiai aptarinėjami gydytojų ir kitų specialistų.

 

Vieni sako, kad nereikia skubėti, nes alergizuoti gali, kiti sako, kad kaip tik laikas. Taigi ir vėl mama "visagalė" ir "vizažinė" turi nuspręsti kuo patikėti. O gal tiesiog pačia savimi?

 

 

Taigi, įvertinusi savo vaiko valgumą, visas reakcijas į jau ragautus produktus, amžių, racioną ir išragautų produktų įvairovę, nusprendžiau, kad toliau tęsiu ragavimus palaipsniui, t.y. nelauksiu dabar 2 mėnesių, kad paragautume kiaušinį, varškę ir sūrį, o šiuos produktus palaipsniui per šiuos du mėnesius ir suragausime. 

 

Jonukas labai valgus, nieko nespjauna, dėl nieko nesirauko, na tik dėl naujų skonių ir faktūrų kol kas nepasireiškė jokia alergija ar kita bloga reakcija, valgo viską, įvairiai ir sklandžiai, todėl nematau tikslo kažko jam neduoti.

 

Na o jei netyčia kaip nors sureaguos, bus galima neskubėti, taigi su šiomis mintimis praeitą savaitėlę nusprendžiau mėginti duoti ragauti kiaušinį. Kaip visiems sakau, juk reikia ruoštis Velykoms :)

 

Išvirusi kietai vištos kiaušinuką, išlukštenau trynį ir pusę jo įmaišiau į miežinę košę. 

 

 

 

Vaikas valgė kaip niekur nieko, o aš laukiau vakaro, o vėliau kito ryto stebėti, ar nieko nenutiko ir mano baimės eilinį kartą nepasitvirtino. 

 

Taigi su šia džiugia diena nusprendžiau kiaušinio ragavimus pratęsti. Beje, kruopienė su kaušiniu - visai neblogo skonio.

 

Taip pat šią savaitę išplėčiau ragaujamų daržovių asortimentą. Ilgai galvojau ką čia naujo pabandžius, nes pagrindines daržoves jau valgome, su agurku ne ką ir nuveiksi, o ankštines daržoves esu nusprendusi duoti paskutines, nes net ir man nuo jų pučia pilvą, taigi prisiminiau mėgstamą ir turintį labai stiprų aromatą - salierą.

 

 Ir kaip aš buvau jį pamiršusi? Taigi šią savaitę, kiekvieną dieną Jonukas ragavo vis kitokią košę, bet su salieru.

 

Pateiksiu keletą mėsiškų košių pavyzdėlių:

 

Kalakutiena, saliero šaknis, morkytė, moliūgas. Viską išgariname, įdedame petražolių ir pasakniname alyvuogių aliejumi. Veršiena, saliero šaknis, bulvytė, morkytė. Viską išgariname, įdedame krapų ir paskaniname alyvuogių aliejumi. Triušiena, salieros šaknis, bulvytė, brokolis. Visk išgariname, dedame petražolių ir paskaniname linų sėmenų aliejumi.

 

 

 

 

Vis dar "žaidžiu" su kuo įvairesniu meniu, bet kol mažajam patinka, patinka ir man.

 

O Jonukas ir toliau pažindinasi su virtuvės rakandais ir palaiko mamai kompaniją, kol ši gamina vakarienę ar verda košę.

 

Skanaus visiems!

 

Vaiko papildomo maitinimo dienoraštis

Projektas truks nuo vasario 15 d. iki balandžio 15 d. 

FRISO košės

1

 

 

KINELLA sultys

1

Už įdomiausią ir vaizdingiausią dienoraštį projekto pabaigoje vienai mamytei padovanosime specialią dovaną!

 

“Easiyo“ dovanų rinkinys

1

Stokite į EasiYo klubą facebook'e ir kiekvieną savaitę gausite naujų receptų savo šeimai.

www.gyvasjogurtas.lt

logo

 

 

gintarerei gintarerei 20. Mar 2013, 15:16

oj nėra už ką 😀 džiugu, kad kažkam naudinga 😀

20. Mar 2013, 08:45

Ačiū 😉 Aš taviškius primaitinimo straipsnius net išsisaugau, nes labai informatyvūs 😀