Kiaulių gripas tapo atsparus antivirusiniams vaistams

Kiaulių gripas tapo atsparus antivirusiniams vaistams

17. Jun 2011, 00:00

 

 Epidemiologai nustatė naują mutavusio gripo atmainą. Ja tapo vadinamojo kiaulių gripo modifikacija. Eksperimento rezultatai parodė, kad ši kiaulių gripo atmaina atspari visiems antivirusiniams preparatams, šiuo metu esantiems vaistų rinkoje, skelbia „The International Business Times“.

 

Pasaulio sveikatos organizacijos ekspertai užfiksavo mutavusio gripo atvejų Singapūre ir Australijos Darvino mieste. Gydytojas Yanas Barras, vadovavęs šiam tyrimui, nuramino: naująjį gripą vis dėl to įmanoma išgydyti, tačiau tam prireiks žymiai daugiau laiko nei įprasta.

 

Tačiau rimtų problemų gali kilti tuomet, kai naujuoju gripu sergantis pacientas kontaktuoja su kitos rūšies gripu sergančiu ar sirgusiu žmogumi. Tuomet gripo atmaina gali susivienyti su kitomis gripo atmainomis, esančiomis organizme žmonių, kurie jau pagijo nuo gripo arba turi stiprų imunitetą. Būtent tokie žmonės priklauso rizikos grupei.

 

Tokie pacientai gali pasigauti virusą, praktiškai atsparų gydymui.

 

www.delfi.lt

 

 

17. Jun 2011, 12:13

agurkai jau nebetokie pigus....

17. Jun 2011, 09:33

Baisu . . .

laurora laurora 17. Jun 2011, 01:05

ir taip nera ka valgyt-viskas uztersta, su nitratais, o dar ir virusai visokie 🤔 o gal cia specialiai kas skelbia tokias naujienas, kad zmogeliams krize palengvintu, kai maistas taip brangsta? stai pvz, agurkai... toookie pigus, kad juokas ima

17. Jun 2011, 00:27

ir jautiena Prancuzijoj.. Na kas cia daros 😕

laurora laurora 17. Jun 2011, 00:15

☹ vaje vaje! kiauliu gripas, kiauliu maras, pupeliu daigai su bakterijom. kas toliau?