Keliaujame su kūdikiu: ką įsidėti į lagaminą

13. Jan 2015, 14:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Pirmoji kelionė su mažyliu - rimtas iššūkis, kuriam reikia tinkamai pasiruošti. Kokių būtiniausių daiktų reikia įsidėti, ką paimti, o ko ne - apie tai kalbamės su Mamyčių klubo Super mažylio Huberto mama Evelina.

Pirmasis mamos sprendimas - tik rankinio bagažo lagaminas ir daugiau jokų rankinių, mat, kaip juokiasi Evelina, svarbiausias “rankinukas” ant rankų bus visada.

Tad kokių daiktų prireiks išsiruošus į kelionę su mažyliu:

1.Vaiko asmens dokumentai - pasas.

2.Europos sveikatos draudimo kortelė. Tai kortelė, kurią gali gauti kiekvienas, apsidraudęs privalomuoju sveikatos draudimu. Ji išduodama nemokamai. Plačiau apie tai kaip ir kur šią kortelę išsiimti

3. Vaistinėlė. Ką įsidėti? Evelina vardina pasiėmusi tai, kas būtina pirmajai pagalbai nuo slogos, temperatūros ir kosulio. 

4. Sauskelnės. Mamyčių klubas rekomenduoja Huggies Ultra comfort sauskelnes, tinkančias jūsų vaikučiui pagal amžių. Jos, beje, yra skirtingos berniukams ir mergaitėms. Evelina įsidėjo į lagaminą visą sauskelnių pakuotę, mat tada nereiks sukti galvos, kur jų įsigyti, jei kartais kelionės metu pritrūktų.

5. Drėgnos servetėlės. Evelina įsidėjo Huggies pure drėgnas servetėles, tinkančias net naujagimiams. Pasak mamos, jos itin pravers oro uoste.

6. Drabužėliai vaikui. Jų mama įsideda saikingai. Tai kelios kelnytės, smėlinukai ir megztukas sūneliui.

7. Užkandukai. Evelina įsideda duoniukus, kurie labai praverčia, vaikučiui dygstant dantukams. Tai ir puiki užimtumo priemonė, ir sveikas užkandis vaikučiui pakramsnoti, kurį patogu laikyti rankose keliaujant. Hubertas mėgsta ir vaisines tyreles, tad ir jos nepamirštamos.

Super mažylio mamos manymu, niekada ne per anksti keliauti su vaiku, jei tik leidžia jo sveikata ir jei tinkamai tai kelionei pasiruošta.

Gerų įspūdžių!