Keliaujam į lauką be streso!

Keliaujam į lauką be streso!

22. Jan 2015, 16:04

Pauliukas, kuriam 2,5 mėnesio, į lauką keliauja praktiškai kasdien, todėl ši tema mums labai aktuali. Pasidalinsime savo vargais ir džiaugsmais einant į lauką.

Gyvename mes 9 aukšte. Žinoma turim liftą, tačiau jis nėra toks didelis kaip norėtusi, todėl reikia prie jo derintis. Kai pirkau pirmam sūnui vežimą, net nešovė į galva kad gali ši karieta netilpti į mūsų liftą, nes kai kraustėmės, beveik visus baldus užkėlėm su liftu. Kadangi vežimas buvo supakuotas, kai nusipirkom, puikiai tilpo į liftą. Kad turim bėdą, pastebėjom tik sūnui gimus ir išėjus į lauką pirmą kartą. Su šiuo vežimu vargau 7 mėnesius ir pardavus nusipirkau sportinuką, kuris puikiai įvažiuodavo ir išvažiuodavo iš lifto.

Kai rinkau Pauliui vežimą, pirmiausiai žiūrėjau į važiuoklės plotį ir į manevringus ratus. Laiptinė pas mus labai siaura, tad su klasikine važiuokle sunku išsisukti. Labai ilgai rinkausi, kol išsirinkau. Bandžiau ir su vyru tartis, bet jis pasakė, kad pirk kokį noriu, nes juk čia aš vežiosiu vaiką. Svarbu, kad kaina butų proto ribose. Nes pasak jo, vežimas už 2000 Lt ir daugiau, privalo pats važiuoti.

Tai va, po tiek dvejonių, nuomonės keitimų, atsiliepimų skaitymų, išsirinkau MUTSY EVO. Na su juo nėra paprasta įvažiuoti į liftą, kaip aš tikėjausi, bet smarkiau pravėrus duris mes įvažiuojam puikiai.

20150122155739-46062.jpg

Kaip minėjau laiptinė yra siaura, bet su šiuo vežimu puikiai išmanevruojam išvažiavę iš lifto. Tada mūsų laukia laiptai. Jų nedaug, bet kadangi nepasižymiu didele fizine jėga, man tai šioks toks iššūkis. Bet atradau savo techniką, kaip lengvai nuvažiuoti jais ir kaip užvažiuoti. Ją ištobulinau su pirmuoju sūnum, o su antruoju tiesiog reikėjo prisimint.

Nuvažiuojant: Pasikeliu priekį ir lengvai leidžiu vežimą žemyn, laiptelį po laiptelio. Rieda tik galiniai ratai, priekis visada pakeltas.

Užvažiuojant: Darau panašiai tik atbulai. Privažiavus prie laiptų, apsuku vežimą. Pati atsistoju nugara į laiptus. Vėl pasikeliu priekį ir galiniais ratais lipam į viršų.

Vienas pastebėjimas, kad taip lengviau užvažiuoti su nepripučiamais ratais. Pripučiami ratai labai šokinėja ant laiptų. Todėl renkantis vežimą buvo aktualu, kad ratai būtų dideli, bet nepripučiami.

Taip mes puikiai nuvažiuojam pas tetas į svečius, kurios savo namuose neturi lifto ir reikia į kokį 2-3 aukštą užvažiuoti.

Kartais būna dienų, kai mama pritingi eiti į lauką ar tiesiog nori namus susitvarkyti, tada Pauliukas miega balkone. Mes puikiai išvažiuojam į balkoną, kuris yra gana erdvus ir atviras. Mes net galim šiek tiek pasivažinėt jame.

Viską apibendrinant, mes gyvenam tikrai puikiam daugiabutyje, nors liftas ne iš plačiųjų, tačiau jis yra, todėl ėjimas į lauką mums nesudaro jokių problemų.