Kefyras ar jogurtas?

Kefyras ar jogurtas?

25. Jun 2012, 08:30

Abu šie produktai – kefyras ir jogurtas – yra išties naudingi augančiam vaiko organizmui. Kuris iš jų dažnesnis Jūsų namuose?

 

Kuo vertingi?


Pasaulinės Sveikatos apsaugos organizacija yra paskelbusi, jog kefyras ir jogurtas yra vieni vertingiausių pieno produktų vaikams. Svarbiausias argumentas, kodėl – ogi jų baltymai yra įsisavinami lengviau nei karvės pieno. Be to, juose yra kūdikių ir vaikų organizmams naudingų bakterijų, jie puikiai tinka esant užkietėjusių vidurių problemai.

 

Nuo kada?


Šių abiejų rūgščių pieno produktų kūdikiams rekomenduojama duoti nuo 10 mėnesių.

 

Kaip išsirinkti?


Vertingiausi jogurtai be jokių priedų – šokolado, vaisinių priedų ar dribsnių. Kaip ir visur, galioja taisyklė: kuo produktas natūralesnis, tuo jis geresnis. Jeigu jūsų mažylis nemėgsta natūralaus jogurto skonio, galite „paskaninti“ jį namuose – įdėti šaukštelį trintų uogų ar namuose virtos uogienės. Taip jogurtas įgaus skonį, o jūs būsite tikri, kad jis neturi jokių E- dažiklių, standiklių ir konservantų.

 

Vietoj sūrelio - kefyro


Vaikų mėgstami glaistyti sūreliai nėra jau tokie nekalti. Pirma, jie labai kaloringi, tad nesistebėkite, kad jo suvalgęs mažylis po valandos ar kelių atsisakys pietų. Be to, juose esantys priedai paruošti su įvairiais konservantais. Tad būtų sveikiausia pratinti vaiką ne prie kaloringų ir mažai vertingų glaistytų sūrelių, o prie stiklinės kefyro ar indelio jogurto.

 

Naminio jogurto receptas:

 

Mama Violeta „Mamyčių klubui“ yra atsiuntusi naminio jogurto receptą. Jis sako, kad toks  jogurtas gaminamas tik iš natūralaus naminio pieno (parduotuvės pienas netinka).

 

Violetos naminiam jogurtui reikia:

 

- 2 litrų naminio pieno,

- 125 g natūralaus jogurto be priedų (pvz. „Dobilas“),

- uogų.

 

Kaip daryti?

 

Pieną užvirinkite ir atvėsinkite iki 40 laipsnių temperatūros. Į atvėsinta pieną įdėkite natūralų jogurtą be priedų.

 

Viską išmaišykite ir, supilsčius į stiklainius, pastatykite šiltai (žiemą labai tinka prie radiatoriaus). Laukite, kol sutirštės, tai gali užtrukti ~ 6 – 8 valandas.

 

Linksmas naminis jogurtas

Gal esate bandę daryti naminį jogurtą ir jūs?

Ar mėgsta jūsiškiai jogurtą ir kefyrą?

laurora laurora 25. Jun 2012, 09:48

pavakariams savajai visada duodu kazka is rugusio pieno - jogurto, kefyro, varskes ar pasuku varskes. niekada nesu davusi glaistyto surelio (mazylei 2 metai). visu pirma todel, kad nuo kakavos ir jos produktu ja beria, antra, tie sureliai brangoki, o 1 tikrai jai neuztektu 😀 dar pas mus buna parduotuvej pasuku varskes, tad kartais ir tokia nuperku