Kas stiprina vaiko pusiausvyrą?

Kas stiprina vaiko pusiausvyrą?

11. Oct 2012, 00:00


Jei ir Tu nori ko nors paklausti vaikų kineziterapeutės, rašyk redakcija@mamyciuklubas.lt

 

Iš mamos laiško:

 

Kaip padėti savo metukų amžiaus dukrytei laikyti pusiausvyrą. Ji Vaikšto įsikibusi į baldus, stojasi lovytėje ir eina aplink ją ratu. Tačiau pastebėjau, kad kojytėse dar nėra tvirtumo, nes dukrytė atsistojusi jas visaip kraipo, stovi ant pirštukų, arba pasirėmusi tik viena kojyte.

 

Lankėme mankšteles prieš du mėnesius, bet jos tepadėjo, kad išmokom ropot. Tiesa, dukrytė gana gerai eina įsikibusi į rankas. Tačiau pusiausvyros neturi. Bet mūsų kineziterapeutė patarė taip jos nevedžioti, kad mokytųsi pati. Vaikštynės nenaudojome.

 

Konsultuoja vaikų kineziterapeutė Laura Sidaraitė:

 

Kaip ir patarė kineziterapeutė, skatinkite mergaitę savarankiškai paeiti nors kelis žingsnius ir kiek galima dažniau. Mažiau vedžiokite už rankos. Be to, svarbiausia - nepamirškite daryti išmoktus pratimus (ypatingai pratimus, kur atremiamos kojytės į kietą paviršių ir mergaitė jas turi tiesti).

 

Vaiko pusiausvyrai stiprinti yra begalė įvairių žaidimų, pavyzdžiui:

 

vaikščiojimas viena linija ar vingiuota linija,

vaikščiojimas statant koją už kojos,

stovėjimas ant vienos kojos,

žaidimai su kamuoliu,

vaikščiojimas ant nelygių paviršių.

motinysteveza motinysteveza 11. Oct 2012, 09:46

metukų laiko vaikui, kuris vaikšto tik įsikibęs į baldus, dar labai toli vaikščioti vingiuota linija ar stovėti ant vienos kojos. tinka tik 2 paskutiniai punktai (ropoti taip pat gerai ant tokių paviršių). Iš mano patirties tokio amžiaus vaikui pusiausvyrai padės ir paskatins vaikščioti:
1. į dubenį pripilkite vandens ir pridėkite plokščių akmenukų, tegul pastoviniuoja vaikas ant jų.
2. maudantis į vonią pripilkite vandens,kad sėdinčiam vaikui būtų iki krūtinės, tegul žaidžia. tuo pačiu reikės jam daug pasistengti išlaikyti pusiausvyrą...būkite šalia.
3. kambaryje pristatykite nedideliu atstumu kėdžių, pridėkite ant jų žaislų, tegul vaikas tarp jų vaikšto, o jūs vyliokite žaislais.
4. ilgai nelaikykite lovytėje, tegul tyrinėja aplinką nevaržomas. geriau jūs pritaikykite namus. o tai ženkliai prisidės prie bendro vystymosi.