Kas padeda ugdyti vaiko muzikinę klausą?

Kas padeda ugdyti vaiko muzikinę klausą?

23. Nov 2015, 08:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Gera ir dvasinga muzika gimdo teigiamas emocijas tiek suaugusiems, tiek vaikams. Tėvams reikėtų atidžiau žiūrėti, ką jų vaikai klauso.

 Iki trejų metų mažylis dar nežino, kokios muzikos jis norėtų klausyti. Šaunu, jei kuris nors iš šeimos narių moka groti kokiu nors muzikos instrumentu. 

Norint ugdyti vaiko muzikinę klausą, tėvams reikėtų žinoti štai ką:

  • Namie turi dažnai skambėti muzika. Rytais ji gali būti ritmiškesnė, o vakare, prieš miegą – ramesnė ir lėtesnė.
  • Rinkitės skirtingų tempų muziką. Pamažu vaikas pradės pažinti melodiją, išgirdęs jos pakartojimą.
  • Dainuokite vaikams, net jei ir neturite muzikinių sugebėjimų. Laikui bėgant mažylis prisijungs ir kartu ims dainuoti. Lopšinės, be abejo, daro didelę įtaką mažyliui. Lopšinės sukuria glaudų ryšį tarp būsimos mamos ir kūdikio, vysto jo tolimesnius intelektinius gabumus ir praturtina jo muzikinį bagažą.

Jeigu mama ir tėtis šoka kartu su mažyliu, tai jam tik į naudą. Galima vaiką pakelti ant rankų ir pagal muziką ritmiškai atlikti įvairius judesius. Greitai mažylis paaugs ir pats pradžiugins jus savo šokių judesiais.

Specialistų nuomone, muzikinį vaiko auklėjimą reikia pradėti jau nėštumo metu. Nėštukei patartina klausytis klasikinės muzikos, harmoningų gamtos garsų. Puiku, jei pati mamytė groja kokiu nors instrumentu ir lanko muzikos užsiėmimus.

Vaikams bus lengviau ugdyti muzikinę klausą, jei ir patys tėvai myli muziką bei skiepija tą meilę vaikui nuo mažens.

Tegu Jūsų mažasis muzikinis genijus džiugina Jus pirmaisiais vokaliniais ar instrumentiniais šedevrais. Visada parodykite savo džiaugsmą ir tikėjimą jo sugebėjimais!

Kaip Tu ugdai savo vaiko muzikinę klausą?