Kas nori vaikiškų užduočių knygelių?

Kas nori vaikiškų užduočių knygelių?

08. Aug 2013, 08:41 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Kol laukiame "Kutis" bandytojų atsiliepimų iš Happy, Pumpotauksliuko ir Aggnuttes, leidykla "Jūsų Flintas" dovanoja dar daugiau smagių knygučių. Jas gavę PRIVALĖS išbandyti ir detaliai aprašyti kaip sekėsi ir patiko. 

Šįkart konkurso lentynoje knygelės SKIRTUMAI, kurios skirtos 2,5 - 4 metų vaikučiams. 

"Skirtumai. Namai."
Tai veiklos knygelė su lipdukais, skirta vaikams nuo trejų metų. Knygelėje mokoma atskirti, kas yra "sausa - šlapia", "aukštai - žemai", "vienas - daug". Užduotys atliekamos bendraujant ir įklijuojant lipdukus.
20130805165734-89467.jpg

"Skirtumai. Gyvūnėliai."
Tai lavinamoji knygelė su lipdukais, skirta vaikams nuo trejų metų. Knygelėje mokoma tarpusavyje lyginti įvairaus dydžio, storio bei ilgio daiktus. Supažindinama su sąvokomis: "mažas - didelis", "trumpas - ilgas", "plonas - storas". Žinios įtvirtinamos klijuojant lipdukus ir atliekant užduotis.
Kaip laimėti?
Komentaruose iki šio ketvirtadienio (rugpjūčio 8 d.) vidurnakčio parašykite KAIP MOKOTE VAIKUČIUS APIE SKIRTUMUS? 
Net 2 įdomiausių atsakymų autorės gaus po šių dviejų knygelių komplektėlį, kurį išbandę parašys atsiliepimą!
 
 
08. Aug 2013, 12:07

Vyresnėlei beveik 3,5 m. Kaip ir rašė kitos mamos, aplinka yra geriausias mokytojas. Mama ir tėtis yra supažindintojai, o viską iš esmės atranda vaikas. Kai iškilo klausimas dėl kieto/minkšto tiesiog paėmėm du daiktus ir padavėm į rankytes spausti, liesti, padaužyti. Tada jau prašėm surinkti aplink esančius kietus, paskui minkštus daiktus. Dar vėliau jau nebereikdavo ir liesti. Skaitant knygelę galėdavo pasakyti ar nupiešti daiktai kieti ar minkšti. Kai buvo etapas "didelis/mažas" daviau du puodus su dangčiais. Aišku, mažesnis dangtis įkrisdavo, o didesnis netikdavo į griovelį. Šią vasarą leidžiam pas mano močiutę. Tik dabar įdomesni kitokie skirtumai: kur gaidys, kur višta 😀 Šlapia/sausa geriausia išbandyti šokinėjant per balas ar taškantis ežere. Ilgas/trumpas - lyginant šešėlius saulei leidžiantis (tetuko ilgiausias, sesės pats trumpiausias). Knygutės labai padeda lietingomis dienomis viską užtvirtinti ir patikrinti įgytas žinias 😀 jei turėsim galimybę išbandyti, mielai aprašysiu įspūdžius.

07. Aug 2013, 12:54 utopija

atsiprašau už klaidas 😉

07. Aug 2013, 12:54

Skirtumų mokomės per kasdieninius žaidimus, einant laukan darbuotis ar pažaisti, važiuojant apsipirkti, gaminant maistą - nes visur einame kartu. Šiuo metu didžiausia sūnaus aistra - įvairūs traktoriai, kombainai, kadangi dabar pats darbymetis - jų laukuose absčiai, taigi kaskart lygina, štai šis didelis kombainas, anas mažas, šis kaip tėčio - anas mažesnis ir spalva skirtinga. Gaminant maistą, sveriam, matuojam - matoma, kur ko daugiau, kuo skiriasi. Bet daugiausiai išmoksta užsiimant namie ir lauke - per žaidimus, piešimą, tiesiog piešiam, lyginam, paprašau atkartoti, arba leidžiu jam mane "mokyti", taip tik smagiau. Turime pasidarę korteles su įvairiom figūrom, ant kartono, su kuriom deda įvairius daiktelius - namus, robotukus ir pan, lyginam formas, dydžius, kuo skiriasi, o ėliau leuke pritaikom - štai vaivorykštė kaip pusė apskritimo, darželis gėlių - kaip rombas, vienas namo stogas didelis trikampis - kitas mažas.

07. Aug 2013, 12:37

Mes mokslams taip pat pasitelkiame tiek lavinamasias knygeles, tiek išnaudojam namų aplinkos (žaislai, baldai ir kita), tiek lauko daiktus ir detales...dabar labai tinka mokslams šešėliai, kuriuos žiūrime, kalbame kieno didesnis, kieno mažesnis, kodėl tokie šešėliai, tiek vasarinės gėrybės daržovės ir uogos, vaisiai, jos ypatingai kupinos ir dydžių, ir formų, tad mano čiauškutė jau pati išsako ką mato, o kartais ir mus patikrina, o vėliau pasako: teisingai teti 😀 Skirtumams pamatyti, palyginti padeda ir tai, kad yra mažesnė sesutė, kurios ir rankutės, ir kojytės, ir rūbeliai, batukai mažesni, o ir pati ji mažiau moka, taip mokinamės, kad žmonės auga, keičiasi, tobulėja ir t.t. 😀

06. Aug 2013, 12:04

Mano dukryte, dabar viska lygina pagal broliuka, gimusi pries menesi. nuo elementariu dalyku, jos pirsciukai ilgi, o broliuko trumpi, jis didele, broliukas mazas, ka ji moka, broliukas dar nemoka ir t.t. ji taip kol kas lanbiau supranta... 😀

06. Aug 2013, 09:54

mano dukrytė labai mėgsta knygeles tai jų pagalba mes ir mokomės skirtumų maža knyga - didelė knyga, taip pat labai padeda įvairūs paveikslėliai su gyvūnais, kur būna viščiukas ir višta ar panašiai. o šiaip labai daug laiko praleidžiame lauke tai ten tiek skirtumų randame nuo mažo vabaliuko iki didelio , nuo mažo obuolio iki didelio gražaus ir t.t.

06. Aug 2013, 09:41

mano sunus labai megsta tokias knygeles o ypac lipdukus klijuot, stengiasi graziai priklijuot ir manau tokios knygeles puiki lavinamoji priemone 👍

Gintarep Gintarep 06. Aug 2013, 08:34

Vaika as mokau labai paprastais , buitiniais pavyzdziais. Pvz. stovi dezute ir vaikui sakau: "Meskiukas didelis,tai i ta dezute jis netilps, o va , zuikis mazas, tai tilps, dar tilps visciukas ir pan.
Veliau paimu suniuka ir ji palyginu su meskiuku, pasirodo siuo atveju jau suniukas didelis ir netelpa i zaislini namuka, o meskiukas telpa.
Labai geras pavyzdys einant gatve, nes ten buna ir dideliu masinu, ir ilgu ir pan.
Dar pasaku knygos buna storos ir plonos, dideles ir mazos, pasakos ilgos ir trumpos. Suknele gali buti ilga ar trumpa......