Kas dažniausiai nulemia, kad vienas vaikas alergiškas, o kitas ne?

Kas dažniausiai nulemia, kad vienas vaikas alergiškas, o kitas ne?

03. May 2011, 00:00

Klauskite alergologo ir kitų specialistų jums rūpimais klausimais el.paštu: redakcija@mamyciuklubas.lt

 

Mamos klausimas:

 

Vieni vaikai būna alergiški beveik viskam - maistui, aplinkai, o kiti ne. Kas daro tam įtakos - gyvenimo sąlygos, mityba, aplinka, paveldimumas, genai ar dar kas nors?

 

Atsako vaikų ligų gydytoja, pulmonologė dr. Sigita Petraitienė:


Tam, kad vaikas būtų alergiškas ir sirgtų alerginėmis ligomis, turi turėti įgimtus pakitusius genus. Yra ligų, kai vos vienas genas lemia, ar žmogus sirgs genetine liga. Alergijai įtakos turi ne vienas genas.

 

Šiuo metu rasta apie 20 pakitusių genų (bet, ko gero, jų yra ir daugiau), kurie lemia alergines ligas. Jeigu gimsta vaikutis, turintis pakitusius, alergiją lemiančius genus, tai kuria nors  alerginių ligų greičiausiai sirgs.

 

Jeigu pakitusių genų neturi, gali gyventi bet kokioje aplinkoje, valgyti įvairiausią maistą, sirgti įvairiomis ligomis, bet tik ne alerginėmis. Taigi žmogus jau gimsta turėdamas polinkį sirgti arba ne alerginėmis ligomis.

05. May 2011, 23:41

Mums irgi labai beria žandukus, žinoma gydytojai visi siūlo tepti tik harmoniniais tepalais ir kad čia alergija, man šis gydymas yra nepriimtinas, kaip galima vidinę problemą išspręsti iš viršaus per odą. Mes taip pat kreipiamės į homeopatą Misį ir gydomės, jau kaip mėnesį. Jis iškart pasakė nevadinkit tai alergija, aš ir pati matau, kad daugiau čia žarnyno problemos, nes dažnai viduriukai pakietėja ir keičiasi išmatų spalva, o dėl maisto galiu pasakyti aš tiek viską derinau ir rinkau maistą, kad net nebežinojau nuo ko beria, kartais atrodė kad net nuo oro. Dabar sėkmingai gydomės žirniukais pradžioje buvo paūmėjimas, po to žymus pagerėjimas, sumažino žirniukų skaičių vėl pablogėjo, taip ir žaidžiam bendraujam telefonu su gydytoju, žinoma tai ilgas gydymas, bet manau ir tikiuosi galim pasveikti visam gyvenimui,, nes apie tokį gydymą daug mamyčių atsiliepia labai gerai, o va jei pripažinsim, kad tai alergija su susigyvensim ir gersim cheminius vaistus ir harmoninius tepalus tepsim tai problema liks visam gyvenimui. Reikia tik kantrybės ir tikėti, kad tai padės ir viskas bus gerai.

03. May 2011, 20:49

mums sake baltimine alergija buvo, bet jau nyksta spuogiukai tie

03. May 2011, 20:17

na jeigu mastai kad nuo baltymo tai neduok jokio baltymo, varskes, pieno, kiausinio...stebek. gali buti ir taip. na mus tai demelemis ismete, tai galvoju nieko, nuvaziavom pas dermatologa, kremu prirase, valio galvoju suveiks..kur tau nei padejo nei ka tada pradejau pati mastyti stebeti..skalbimo milteliai, maistas, na viska..nu ir nieko,,vaziavom antra karta, israse vel kremu tik pasiule antibiotikini arba hormonini..tada man galveleje pradejo suktis, nu ne tokiu s... netepsiu. pradejau dometis, taip patekome pas hemeopata, kuris man isaiskino kad kremuku patepes tokiu bedu neisspresi, reikia is visdaus..zirniuku prirase, zinoma po savaite niekas nesigauna lankomes menesi laiko, nu ir sunku pasakyti, net bijau ka sakyti, bet taisomes, bet zinau kad ir po menesio nebus dar pabaiga, kad reikes gerti prirasytus zirniukus ilgai dar, bet zinau kad nors organizmas nebus alinamas cheminiais vaistais.

03. May 2011, 19:32

manau ne su moteimis ,o pirmiausia su specialistu reiketu pasitarti 😉

03. May 2011, 18:49

mano maziui isberti zandukai...tokiais smulkiais spuogeliais...tepam su tokiu tepaliuku,bet nelb padeda...pazystamos moterys sakokad alergiskas baltymams...gal kas esat su kazkuo panasiu susidurusios?

03. May 2011, 17:29

zinoma kad gali reikia naikinti priezasti, nuo ko vaikas alergizuojasi, paskui gali persimesti i daug rimtesnes alergines formas.as saviske del alergijos vedu pas hemeopata, gydom is vidaus sekasi neblogai.

03. May 2011, 14:21

o Gal kas zinote, jeu sakykim vaikutis turi alergija dulkiu erkutem ar ji einant laikui gali dar labaiu paumeti?