Karvės pienas nė iš tolo neprilygsta mamos pienui

Karvės pienas nė iš tolo neprilygsta mamos pienui

01. Apr 2012, 08:30

Puiku, kai mama savo vaikutį bent metus maitina savo pienuku. Tačiau jei kartais nutinka kitaip, primename, kodėl adaptuotas pieno mišinukas yra geriau negu karvės pienas.

 

Karvės pieno sudėtis nuo mamos pieno skiriasi tikrai labai daug kuo. Karvės piene trūksta daugelio naudingų medžiagų, kurios būdingos mamos pienui, o esamos maisto medžiagos yra sunkiai įsisavinamos. Štai svarbiausi skirtumai:

 

-Karvės piene yra tris kartus daugiau baltymų, per daug natrio, magnio, kalcio, fosforo. Per didelė baltymų ir mineralinių medžiagų koncentracija labai apkrauna nesubrendusį kūdikio žarnyną, kepenis, inkstus.

 

-Karvės pieno baltymai kitokie negu mamos pieno, todėl labai dažnai vaikučiams išsivysto alergija

.

-Karvės piene per mažai geležies, vitamino C ir kitų vitaminų ar mikroelementų. Todėl mažylis gali susirgti mažakraujyste.

 

Karvės pienas yra netinkamas kūdikiui. Be jokios abejonės, vertingiausia, saugiausia ir sveikiausia maitinti mažylį savo pienuku. Tačiau jei dėl kažkokių priežasčių žindymas neįmanomas, reikia rinktis adaptuotus pieno mišinius, skirtus kūdikiui pagal amžių, o ne karvės pieną.

 

Pratinti prie karvės pieno galima nuo 9-10 mėnesio, iš pradžių po šlakelį įpilant į košę ir atidžiai stebint, kaip reaguoja mažylis – ar jam nepučia pilvo, ar jis nesuviduriuoja, ar neišberia kūnelio.

.  

Tai įdomu: ožkos pienas


Nors tarp mamų ožkos pienas yra pakankamai gerai vertinamas, deja, turime nuvilti, kad ožkos pieno sudėtis irgi labai skiriasi nuo mamos pieno. Jei kūdikis yra alergiškas karvės pienui, ragauti ožkos pieno gali nuo vienų metų. Tačiau neretai pasitaiko, kad vaikai būna alergiški ir jam.

 

Nuo kokio amžiaus Tavo mažylis paragavo karvės pieno? 

01. Apr 2012, 11:30

taip, be jokios abejonės motinos pienas yra TOBULAS KŪDIKIO MAISTAS: http://www.zindyk.lt/?p=159