Kalėdinė dvasia

Kalėdinė dvasia

18. Dec 2020, 15:07 kristole kristole

Tapusi mama neretai išbandau įvairių veiklų ar net atrandu naujų pomėgių. Visada buvau (ir esu) saldumynų maniakė. Tačiau desertų ir pan. gaminimas man niekada nebuvo itin mėgiama veikla. Pripažinsiu, virtuvė ne pati geriausia mano draugė. Tačiau šis laikotarpis leidžia į viską žvelgti kiek kitu kampu, jaučiu ramybę, norisi puošti, dailinti namus, ypač šiuo, kalėdiniu periodu. O kokie gi Kalėdų dvasia alsuojantys namai be keptų imbierinių sausainių aromato? Neatsispyriau pagundai pabandyti juos iškepti.

Mano pagalbininkė tuoj pat ėmė rodyti iniciatyvą viską daryti kartu. Kaip buvo smagu stebėti tą nesuvaidintą vaikišką džiaugsmą… Ir namai įgavo nenusakomo jaukumo, šilumos...

Gaminome taip:

100 g rudojo cukraus

100 g baltojo cukraus

100 g medaus

75 ml vandens

150 g sviesto

1 v. šaukšto cinamono

1 v. šaukšto malto imbiero

1 v. šaukšto maltų kardamonų

½ a. šaukštelio juodųjų pipirų

1 a. šaukštelio kepimo miltelių

500 g miltų

Į puodą suberti cukrų, įpilti medaus ir vandens. Kaitinti, kol cukrus ištirps. Sudėti sviestą ir kaitinti, kol ištirps. Atvėsus įmaišyti prieskonius ir kepimo miltelius.

Pravėsusį prieskoniuotą sirupą sumaišyti su miltais ir palikti vėsti šaldytuve bent valandą. Tešlą dar kartą išminkyti, ant gaminimo stalo plonai iškočioti tešlą ir išpjauti norimos formos sausainius. Sudėti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepti apie 12 min. 180 laipsnių temperatūroje.

Skanaus ir stebuklingų švenčių!