Kaip užmegzti ryšį su vaiku nuo pat mažens?

Kaip užmegzti ryšį su vaiku nuo pat mažens?

31. Mar 2021, 10:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Nuo pat pirmųjų savo gyvenimo metų mažyliui reikia dėmesio, meilės ir artumo. Tvirtas ryšys tarp tėvų ir vaiko reiškia, kad jis jaučiasi mylimas ir priimtas, o tai ateityje jam gali suteikti daugiau pasitikėjimo savimi ir savigarbos. Pateiksime keletą patarimų, kaip užmegzti puikius santykius su vaikučiu nuo pirmųjų jo gyvenimo dienų.

Stiprinkite ryšį išlaikydami artumą

Švelnus mamos ir tėčio prisilietimas, kūno šiluma ir širdies plakimas ramina naujagimį. Stenkitės kuo dažniau apkabinti mažylį, glostykite plaukus ir bučiuokite. Tėvų fizinis artumas su vaiku užtikrina tinkamą jo vystymąsi. Tie vaikai, kurie vaikystėje patyrė gimdytojų meilę, artumą ir jautėsi saugūs, ateityje taps savimi pasitikintys ir nepriklausomi.

Sustiprinkite tarpusavio ryšį žaisdami

Vaikas auga, mokosi, tyrinėja pasaulį ir užmezga santykius su savo artimaisiais ir žaisdamas. Mažylio amžių atitinkantis užsiėmimas yra puiki galimybė sustiprinti savo ryšį ir patobulinti įvairius vaiko įgūdžius. LEGO® DUPLO® kaladėlių rinkiniai padeda mažiesiems tobulėti intelektualiai, emociškai ir fiziškai. Jie skirti 1,5–5 metų vaikams ir yra pritaikyti jų poreikiams konkrečiame vystymosi etape. LEGO® DUPLO® rinkinys „Atogrąžų sala“ yra universalus žaislas, puikiai tinkantis žaisti kartu su vaiku, be to, jis lavina socialinius bei emocinius įgūdžius. Žaisdami su žmonių ir gyvūnų figūrėlėmis galite atlikti skirtingus vaidmenis ir paaiškinti vaikui įvairias temas, pvz., susijusias su jausmais, skirtingu elgesiu kasdieniame gyvenime ar problemų sprendimu. Žaisdamas su šiuo rinkiniu vaikas atras pasaulį ir sužinos apie įvairius egzotinius gyvūnus – kaip jie atrodo, ką ėda, kur gyvena ir kokius garsus skleidžia. Dramblys ir beždžionė gali eiti pasivaikščioti ir patirti nuostabių nuotykių. Leiskite savo vaikučiui tai įsivaizduoti ir stebėkite, kaip pasireiškia jo kūrybiškumas ir fantazija.

Kalbėkite

Kalbėjimas yra nepaprastai svarbus santykių kūrimo elementas nuo pat ankstyvo amžiaus. Iš pradžių mažylis negali suprasti žodžių, tačiau atskiria savo tėvų balso tembrą. Ramiu balso tonu papasakokite vaikui, kas vyksta aplinkui ir kaip stipriai jį mylite. Labai svarbu tęsti kasdienius pašnekesius, kai mažylis pradeda kalbėti. Būkite kantrūs, paaiškinkite, pasakokite istorijas, pagirkite ir išklausykite, ką jis nori pasakyti. Taip pamažu užmegsite glaudų ryšį su vaiku. Įsitikinkite, kad jūsų atžala yra atvira santykiuose su kitais žmonėmis ir moka lengvai reikšti savo nuomonę.

Yra daugybė įrodymų, patvirtinančių teiginį, kad vaikas, kuris yra mylimas vaikystėje, užauga savarankišku ir drąsiu žmogumi, sugebančiu palaikyti gražius santykius su kitais žmonėmis. Neabejotina, kad pirmas žingsnis ta linkme yra santykiai su tėvais.

LEGO® DUPLO® kaladėlės padės leisti laiką kartu su mažyliu, o tai teigiamai paveiks jūsų santykius ateityje. Paklauskite vaiko, ką jis mėgsta ir ko nelabai, kokios jo svajonės ir baimės. Lengviau užduoti šį klausimą, kai žaidimo metu tampate drąsiu gaisrininku ar liūdna princese. Kai jūsų vaikas taps paaugliu, jums bus lengviau bendrauti. Atminkite, kad ryšį su vaiku pradedate kurti nuo to momento, kai jis ateina į šį pasaulį, ir kad verta ši jausmą puoselėti visuose vaiko raidos etapuose.