Kaip tinkamai paruošti namų aplinką mažajam "ropliukui"?

Kaip tinkamai paruošti namų aplinką mažajam "ropliukui"?

09. Jun 2015, 11:50 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iki tos akimirkos, kai vaikutis pradeda ropoti, mes dažnai nesakome "neimk", "negalima", tačiau kai tik mažieji tampa aktyvūs, ima daryti tai, kas mums ne visada patinka. Apie tai, kaip tinkamai paruošti namų aplinką, kai mažyliai pradeda ropoti, kalbiname "Gemma" sveikatos centro kineziterapeutę Viktoriją Brusokaitę.

Ropojimas - vienas iš svarbių judesio mokymosi etapų, todėl labai svarbu mūsų kūdikiui suteikti pačias geriausias sąlygas mokymuisi. Priklausomai nuo gebėjimo ropoti (tik pradžia ar jau ropoja gerai), būtina paruošti namų aplinką, jog galėtume nesibaiminti dėl mažylio saugumo.

Reikėtų nepamiršti fakto, jog mūsų patys mažiausieji pasaulį pirmiausia pažįsta per burną, tad toje vietoje, kur bus leidžiama jam ropoti, turėtų būti švaru, turi nesimėtyti nieko smulkaus ar nepageidautino, kadangi mažylis susidomėjęs gali ir paragauti tai, kas pasipainios jo kelyje.

20130716135908-42772.jpg

Ar reiktų pagalvoti apie specialius paviršius? To primygtinai daryti labai nereiktų, nes kuo paviršiai skirtingesni, tuo jie labiau mažylį lavina. Puiku, jei namai turi ir kiliminės dangos. Žinoma, reiktų nepamiršti, jog ant grindų mažylis ropodamas gali ir atvėsti, tad reiktų vis pastebėti jo kūno temperatūrą.

20130716135007-96511.jpg

Kai mažylis jau pakankamai gerai jaučiasi ropodamas ant grindų, mes jam galima padaryti ir nedidelių kliūčių, taip paskatindami jo fizinį lavėjimą. Galima pamėtyti pagalvėlių, netvarkingai numesti užklotą, palikti minkštų žaisliukų jo judėjimo kelyje, tokiu būdu jis turės mąstyti, kaip įveikti kliūtį, ir per ją ropodamas labiau lavins raumenyną.

Sėkmės.

20150609102424-91282.jpg