Ar grūdinate vaikus?

Ar grūdinate vaikus?

01. Nov 2013, 08:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kaip teigia vaikų ligų gydytoja, pulmonologė Jovita Mažeikienė, grūdinimas yra pati pagrindinė imuniteto stiprinimo priemonė.

Nuo kada galima pradėti grūdinti?

Grūdinti pradedame sveiką kūdikį po pirmojo mėnesio.

Kaip teisingai tai daryti?

Tam tinka ir išrengto vaiko palaikymas, pervystant (vis ilginant laiką), ir vis vėsesnio vandens naudojimas maudynių metu ir ilgėjantys pasivaikščiojimai lauke.

Vyresniems vaikams puikiausia grūdinimosi priemonė yra lakstymas basomis, žaidimai su vandeniu, maudynės ir t.t. Svarbiausia, kad tai būtų daroma palaipsniui, atsižvelgiant į vaiko reakciją ir nuotaikas.

Ar stiprina imunitetą baseino lankymas?

Baseino lankymas 1 kartą per mėnesį tikrai imuniteto labai nesustiprins, bet kartu ir nepakenks.

Keletas patarimų:

1.Išsirinkite baseiną, kurį lanko nedaug vaikų ar susidarykit sveikų vaikų ir tėvelių grupę;

2. Neskubėkit po baseino iš karto bėgti namo - tai pats svarbiausias momentas - turit išdžiūti, tad rekomenduoju įsidėti maistelio, žaislų ir bent valandėlę pabūti, kol būsit visiškai pasiruošę keliauti namo.

Dažniausiai į baseiną neina sergantys vaikai, tad užsikrėstivirusais tikimybė tikrai nėra didelė.

Ar grūdini savo mažylį? Kaip tai darai?

Ekspertai

Jovita Mažeikienė

Vaikų ligų gydytoja, pulmonologė
Jovita Mažeikienė in-vecaku-skola
pypse pypse 01. Nov 2013, 13:10

Aj prisiminiau, viskas prasidėjo nuo to, kad kai gimė leliukas, kažkaip neprikutodavome, vengdavome tik skersvėjo, bet nebijodavo praverti langą. Iš praktikos žinau kad namai būna prikūrenti vaikai raudonais žandais geriau šunta, negu įleidžiama gaivaus oro. arba vasarą nepraveriamas joks langelis mašinoje, geriau šiltnamio efektas. tai va mes nuo pradžių, kažkaip ko saugojomės tai skersvėjų, bet nebijodavome prasiverti langų, ir nerengdavau labai daug. dabar su mažyliu irgi reikės šios taktikos laikytis

pypse pypse 01. Nov 2013, 13:07

Mes tai kažkaip specialiai negrūdinome, bet matau, kad yra užsigrūdinęs. turbūt viskas palaipsniui gavosi natūraliai, bet šiomis dienomis dar vaikšto be kepurės, su pavasarine striukyte (be pašiltinimo) ir kedukais (irgi jokio kailiuko), namuose nenešioja tapkyčių, nor sgrindys yra plytelės tad tikrai nešilta, duodam gėrimus ir maistą tiesiai iš šaldytuvo, nepašildom. ledus valgo ir žiemą, dideliais kąsniais. vasarą baseinukyje vanduo tiesiai iš šulinio, pats prisipratina po biškutuką prie jo, mėgsta ir tiesiai po gėlių laistymo žarna pasimaudyti. Aišku kartias būna suserga, bet pasigauna kolektyve virusiuką ar pan. o ne dėl to kad suvalgė šaltų ledų, ar sulijo