Kaip teisingai mokyti vaikus plaukti: trenerio patarimai

Kaip teisingai mokyti vaikus plaukti: trenerio patarimai

07. Aug 2017, 11:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kaip saugiai išmokyti vaikus plaukti, kad kiekviena išvyka prie vandens būtų maloni, pataria IMPULS sveikatingumo klubo vyriausiasis baseino instruktorius Kęstutus Steponavičius.

20170731162619-30115.jpg

Nuo kokio amžiaus galima mažylius pradėti mokinti plaukti?

Su profesionaliu plaukimo treneriu vaikai gali pradėti mokintis tada, kai jau sugeba koncentruoti dėmesį ilgesnį laiką. Dažnai tai būnas tas amžius, kai pradedamos lankyti ir pamokos – 6 – 7 m.

Kas tai turėtų daryti - tėveliai, treneris?

Taisyklingai išmokyti plaukti gali tik profesionalas. Tėveliai gali palengvinti situaciją ir iki mokymosi plaukti vaiką jau supažindinti su vandeniu: priprantinti prie vandens, išmokyti pūsti burbulus po vandeniu, užlaikyti kvėpavimą, užsidėti plaukimo akinukus ir kepurėlę.

Koks turėtų būti vandens gylis? Kokios būtų tinkamos plaukimo priemonės?

Mokantis su teveliais, gylis turėtų būti toks, kad suaugęs žmogus galėtų laisvai judėti ir siektų dugną. Vaikus galima laikyti rankose.

Mažylių nardymas - ką patartumėte, ar reikia juos to mokyti?

Taip – vaikus reikia išmokinti nardyti, bet patarčiau tai daryti šiltame vandenyje – baseine bei pradžioje su akinukais ir kepurėle.

Kaip mokyti vaiką, kuris bijo vandens?

Svarbiausia – kantrybė. Leiskite vaikui savo tempu ištyrinėti aplinką, parinkite saugią vietą, kur jis siektų dugną, būkite šalia, kad jaustų saugumą ir patys rodykite pavyzdį, kaip reikia elgtis vandenyje.

20170803173218-69428.jpg