Kaip suvilioti vaiką valgyti mėsytės?

Kaip suvilioti vaiką valgyti mėsytės?

11. Nov 2012, 08:00

Neretai tenka išgirsti mamas nuogąstaujant, kad jų metukų mažylis, vos pajutęs mėsos kvapą ar skonį, susiraukia ir nevalgo. Ką daryti, juk mėsa - svarbus vaikui geležies šaltinis?

 

Mėsa – svarbus maisto produktas, kuris turi daug maistingų medžiagų, lengvai pasisavinamų baltymų, B grupės vitaminų, ypač vitamino B12, todėl yra būtina augančiam vaikui.

 

Mėsą specialistai pataria duoti kūdikiui nuo 7 mėnesių, nes būtent šiame amžiuje išsenka geležies atsargos, kurias vaikas buvo gavęs iš mamos nėštumo metu.

 

Tačiau ko imtis, jei tos mėsytės mažylis nenori?

 

Anot pediatrų, jei vaikas nenori valgyti mėsos, tad ir neskubėkite ir jokiu būdu neverskite jos valgyti. Naujas produktas turi būti bandomas ir ragaujamas pamažu. Galite bandyti įvairius mėsos ir daržovių ar kruopų derinius, ypač su tais produktais, kuriuos mažylis jau pamėgęs.

 

Taip pat patariama neleisti vaikučiui užkandžiauti sausainukų ar kitų gardėsių nuolat tarp pagrindinių valgių. Kasdien turi būti penki vaiko maitinimai – pusryčiai, priešpiečiai, pietūs, pavakariai ir vakarienė.

 

"Kai ateina laikas valgyti, sėskite prie bendro stalo. Jei jau vaikas bėga nuo stalo kažkiek užvalgęs ir nebenori, vadinasi, pusryčiai ar pietūs jam yra baigti. Jokiu būdu nebėgiokite paskui jį po kambarį su šaukštu sriubos ar košės.

 

Kai ateis laikas kitam maitinimui, jis bus daugiau išalkęs ir tikrai valgys. 3-4 dienos tokių „kankynių“ ir valgymo režimo laikymosi – patikėkite, vaikas tikrai valgys", - patarė šeimos gydytoja Laima Bulikaitė.

 

Kokių jūs imatės gudrybių, jei vaikas nenori daržovienės su mėsa?