Kaip "supažindinti" vaiką su pienu?

Kaip "supažindinti" vaiką su pienu?

24. May 2011, 07:00

Mano dukrytei metukai ir 8 mėnesiukai. Iki šiol vieną kartą - rytais geriame mišinuką. Norėčiau jau duoti jai atsigerti pieno.

 

Gerai būtų išgirsti naudingos informacijos ar patarimų, kaip paruošti tiek naminį, tiek pirktinį pieną.

Kokį geriau duoti?

Kada pieną geriau duoti ir pan.

 

Pasidalinkite savo patirtimi.

 

Ačiū.

Mama divka (Daiva)

24. May 2011, 15:10

Va va, jei namie vaikiukai buna, tai dar lengviau kazkiek sureguliuoti ta sveika maista, o jei va i darzeli, ar neduok Dieve, i ligonine patenkama, tai ir baigiasi visi sveikumai, nes ten jau tikrai duoda viska su druska, cukrumi, ir piena paprasta duoda. Ir nepasirinksi, juk nepalakstysi is ligonines kazka kito pirkti.

24. May 2011, 12:54

namuose nedavem ir neduodam saldumynu, saldziu gerimu, jam ir nereikia. tik buvau gerokai nustebinta, kai pradejom lankyti darzeli, ten arbata duoda saldzia, klausiau, o nesaldzios neturim, sako, ne, tik saldi. tokia kaip sirupas, tas man labi nepatiko, nors darzelis propaguoja sveika mityba, gyvensena

24. May 2011, 12:49

Visiskai sutinku 😀

24. May 2011, 12:34

žinok, čia gal taip dauguma senesnės kartos žmonių stebisi. Mano tėvukas ,jeigu dukrytė ko nenori gerti ar valgyti, taip pat siūlo įdėti cukraus, druskos. Aš neklausau jo patarimų. Tai aišku, kad skaniau vaikui, ir ,kad daugiau išgers. Ir dar paprašys, ir kitaip negers, nevalgys, tik su cukrumi, druska. Aš irgi kol kas nematau reikalo. Kol vaikas mažas, mes,tėvai, esam visiškai atsakingi už jo mitybos įpročių formavimąsi. Netgi ,jeigu tu padarai klaidą nuo mažumės vaiko maitinime, paskiau atisliepia paauglystėje ir pan. Kol dar vaikas negali pats spręsti, aš stengsiuosi iš to "brudo" išrinkti i duoti mažiausiai kenkiantį "brudą". o kaip užaugs, aišku, pati rinksis. Bet mitybos įpročius reik formuoti dabar.O mūsų tėvai, seneliai anksčiau tikrai neturėdavo laiko "žaisti" su vaikų noru-nenoru to ar ano, užtat įkišdavo visa kas skanu.

24. May 2011, 11:40

Rugile, kur radai, kad medus vaikams tik nuo 7 metu? Idomu, nes katik dar pati internete paskaitinejau, kad jau ir nuo metuku gali duoti. Aisku, jei vaikas nera jam alergiskas ir zinoma, nereiketu duoti dideliais kiekiais. Tai ir sakau, kad vietoj cukraus, puse mazo saukstelio medaus galetu mamytes ideti i pieneli. Juk medus turi tiek daug naudingu medziagu. Bet jei vaikas geria piena ar arbata ir nesaldinta, tai kam isvis deti cukru arba medu?
Neseniai buvo atvaziavusi anyta ir as tuo metu dukrytei daviau atsigerti vandenuko, tai ji taip nustebo, kad i vandeni neidejau cukraus! As niekaip nesuprantu, kam jis reikalingas??? Vaikas geria paprasta ir sveika vandeni be jokiu pasaldinimu.
Kad siais laikais didzioji dauguma produktu yra nuodas, sutinku. Bet ju kieki galime koreguoti ir riboti 😉

24. May 2011, 11:33

mes piena pradejom gerti nuo metuku. nepyko jis uz pakeitimus, noriai gere, bet tik metus laiko, po to grieztai atsisake ir dabar beveik negeria, bet pieno produktus valgo.
o kas liecia medu - tai jis visu pirma yra vaistas, jei vaikas nera jam alergiskas, gali po ne daug duoti, ir medus kur kas geriau nei cukrus

24. May 2011, 11:09

As manau, kad saikingai vartojant, galima viska pabandyti, jei vaikas nores tai ir gers. O nuo tu visu "brudu" apsisaugoti labai sunku, nes tikrai, viskas siais laikais yra nuodai. Jei jau norim tikrai sveikai maitintis, tai turetume visi keltis gyventi kazkur kur tikrai svarus oras, ir auginti savas darzoves, grudus, gyvulelius(jei mesai).

24. May 2011, 11:01

Mes prie pienuko pradėjom pratintis nuo metų, vartojam pieną "Dvaras" aš jo nevirinu tik pašildau.kartais palepinimui idedu kakavos, geria puikiai 👍

24. May 2011, 11:00

Na dėl medaus tai aš tikrai nerizikuočiau duoti mažiems vaikams, nes jį patartina duot tik nuo 7 metų ir tai nedaugiau arbatinio šaukštelio 😀 O cukraus pora grūdeliu vaiko nenumarins, ir jei pagalvoti, tai ne tik tai yra nuodas, šiais laikais viskas galima sakyt yra nuodas, jei tu ne pats užauginai 😀

24. May 2011, 10:46

mes taip pat bandem pratintis prie pieno. Kol buvom mazesnes visiskai negalejom gerti pienelio ir net koses su pienu kenkdavo. Berdavo, viduriuodavo. Palaukus metus vel pabandeme. Reakcija ta pati. ar naminis ar ne. taigi laukeme dar truputi. Dabar geriame pienuko nedaug, bet geriame. kartais padarau kakavos, arba nuperku pieno gerima "Miau" su braskemis. Pienukas pas mus savaiteje karta. Nei vyras, nei as pieno nemegstame ir negeriame.

24. May 2011, 10:30

Musu dukrytei 1m. ir 9 men., jau kelis kartus davem pirktinio ir naminio pieno. Bet siaip mazoji geria misinuka, tris kartus per diena.
O piena as tik siek tiek pasildau (tiek pirktini, tiek namini). Kazkuri mamyte sake, kad deda cukraus, tai as taip tikrai nesielgiu... Nelabai suprantu, kam jo reikia? Juk tai nuodas.O jei mazylis nenori gerti pienuko, tai gal tuomet geriau medaus siek tiek ideti, o ne cukraus.
Mazoji piena gere taip pat noriai, kaip ir misinuka, turbut net nesuprato, kad cia ne tas pats maistelis 😀
Sekmes bandant gerti pienuka😀

24. May 2011, 09:57

Su metais ir medžiagų apykaita lėtėja. Man, žinok, stuktelėjo 25 metukai, ir taip pajaučiau sulėtėjimą, kad ojojoj...

24. May 2011, 09:56

Po nėštumo ji sulėtėjo, anksčiau sportas reguliavo, judumas, o po vaiko viskas pakito.

24. May 2011, 09:53

Dar girdėjau vieną "bajerį" Viena pažįstama, grįžusi iš ligoninės su mažiuku, griežtai atsisakė duoti būtent Aptamil mišinį. Nes, pasak gydytojos, nuo jo vaikai tampa ypatingai vikrūs, hiperaktyvūs. 😃

24. May 2011, 09:52

sugadinai medz.apykaita is anksciau ir viskas

24. May 2011, 09:52

Visiškai sutinku, robke. Ačiū už išsamius tavo patarimus.Naminį pieną galreik virinti, dėl visokių erkių ir pan. O dėl košių - niekada nepyliau vaikui į košes pieno. Jeigu košė,tai košė - sviestuko ir viskas. Paskui skundžiasi, ir kodėl gi mano vaikas toks nutukęs. Aš nekalbu apie vyresnius vaikus - kalba eina apie ikidvimetinukus. Aišku, skanu, bet ar sveika. Turiu pavyzdį, duoda bliūdelį košės , paskui dar mišinuko užsigerti. Bet, kaip sakė, kiekviena mama renkasi tai, kas jai priimtiniausia. Taip pat ir kainos atžvilgiu.

24. May 2011, 09:50

O dabar nesportuoju (pabėgiojimas kartą kitą neskaitau sportu retai), riebiai nevalgau ir vistiek rezultatas prastas, nes medžiagų apykaita pakito ,viskas kaupiasi, galiu valgt kad ir salotas vienas, pilvas liks, sportuoti reikia.

24. May 2011, 09:47

Valgiau kebabus, kiaulieną ir jokių riebalų nebuo, nes . . .sportavau 😀 Tad vien maistu pilvas plokščias nebūna, ir nuo medžiagų apykaitos ir nuo judumo priklauso žmonių 😀 Apsileidimas paprasčiausias.

24. May 2011, 09:45

Tie kurie išbandę, kaip antai mes visos, nuomonės skiriasi vos ne radikaliai, tad kas vienam tinka, kitam nelabai tinka ar patinka. O stiklainėliuose kaip sakai tyrimus atlieka, bet ir iš žmonių vartojimo sprendžia, kaip organizmą veikia, kokios medžiagos yra ir daro išvadas, tada aš labiau pasitikiu trimais, o ne kas ką iš šalies sako, nes vieni pvz daktarai mišinius siūlo, kiti pienuką pataria, tad kompetencija aukščiau už visus kiekvieno įsitikinimus. Pienas taip nėra patariama vaikam nup mažumės, bet ir nesako, kad visai jo neduoti, juk įrodo, kaip veikia organizmą.

1 2 3