Kaip sukurti pasakišką aplinką

Kaip sukurti pasakišką aplinką

24. Nov 2011, 07:00

 

Pasakos kūrimo aplinkoje - stebuklo aromatas...

 

Pasakų kūrimo procese svarbų vaidmenį vaidina ypatingos pasakiškos aplinkos sukūrimas. Dirbtuvės „Permainų vėjas“ autorė į pagalbą pasitelkia daugybę įvairių priemonių. Kuriant pasaką stebuklingais tampa ne tik plastelinas, spalvotas popierius, pieštukai, dažai, bet ir įvairūs kiti daiktai: plunksnelės, akmenukai, sagutės, šiaudeliai, dantų šepetėliai, pagaliukai, kepimo folija, dėžutės, tapetai, siūlai...

 

Taigi, galime teigti, kad kuriant pasaką svarbi ir ypatingos pasakiškos aplinkos terapija. Tokia aplinka padeda išryškėti kūrybinėms ir potencialioms asmenybės galimybėms. Tokioje aplinkoje galima viską realizuoti.

 

Visi pasakiškoje aplinkoje kuriami daiktai prisipildo pozityvios, skleidžiančios gėrį ir šviesą energijos. Daiktai, kuriuos pasakų kūrimo užsiėmimuose kuria šeimos, tęsia savo gyvenimą ir jų namuose. Šie daiktai skleidžia stebuklingą aromatą: jie primena užsiėmimų dalyviams apie pasaką, sugrįžta tos mintys, stebuklo, pasitikėjimo, saugumo jausmai, kuriuos patyrė kurdami pasaką.

 

Pasakų terapijos užsiėmimuose vaikai ir tėvai patys kuria stebuklingus žaislus: stebuklingas lazdeles, antklodėles ir pagalvėles sapnams sapnuoti, stebuklingus namukus, pasakiškas pašto dėžutes norams ir linkėjimams ir dar daug kitų daiktų. Be to, kad šie žiasliukai skleidžia pasakų aromatą, jie gali tapti šeimynine relikvija, turinčia gyvybiškai svarbių šeimyninių tradicijų, taisyklių, nuostatų prasmę.

 

Pasakos stebuklas slypi ne tik daiktuose, bet ir muzikoje. Muzika – tai neįkyrus pasakos kūrimo fonas. Gamtos garsai - paukščių čiulbėjimas, vabzdžių čirpimas, įvairių miško gyvūnų balsai, vandens čiurlenimas, medžių ošimas, žolės šnaresys- viskas padeda pasinerti į pasakos pasaulį, atsipalaiduoti ir nuteikia kūrybiniam darbui.

 

Pasakų kūrimo dirbtuvės „Permainų vėjas“ autorė, psichologė

Viktorija Grigorjeva

www.permainuvejas.lt

 

Dalyvaukite naujame konkurse Mes - pasakų herojai

24. Nov 2011, 15:05

😀 👍 🌷