Kaip stiprinti kūdikio kaklo ir nugaros raumenis?

Kaip stiprinti kūdikio kaklo ir nugaros raumenis?

16. Aug 2012, 07:30

Būna, kad vos trijų mėnesių mažyliai nenulaiko galvytės, nenoriai guli ant pilvuko. Tokiu atveju reikėtų stiprinti kaklo ir nugaros raumenukus. Štai keli kineziterapeutės Kristinos Bliūdžiuvienės patarimai.

 

Jei mažylis sunkiai nulaiko galvytę, nenori gulėti ant pilvuko, vis suka galvytę, rodos, į vieną šoną, kineziterapeutė pataria stiprinti nugarytės, kaklo, krūtinės raumenukus.

 

Pratimas su kamuoliu

 

Jei turite didelį, ortopedinį kamuolį, paguldykite mažylį ant pilvuko ir prilaikydami ties klubais, juosmeniu tiesiog pasupkite prmyn ir atgal. Mažylis turėtų instinktyviai įsitempti – taip stiprės nugaros raumenukai.

 

Sudominkite mažylį žaisliukais

 

Kitas pratimas – sulenkite vaiko rankas po krūtine ir paguldykite ant pilvuko – tuomet bandykite sudominti mažylį žaisliukais, garsais, kad jis keltų galvytę, atsiremdamas alkūnėmis – taip stiprės kaklo ir krūtinės raumneukai.

 

Kai galvytė sukama į vieną pusę

 

Jei galvytę suka į vieną pusę, tai gali liudyti apie kreivakaklystę. Ji gali būti nuo gimimo ir gali būti įgyta, kai nuolat maitinama iš vienos pusės, guldoma migdyti ir nešiojama ant to paties šono ir pan. Tuomet reikėtų atkreipti dėmesį, ar keičiate savo rankų padėtis laikydami ir maitindami kūdikį. Geriausia būtų vieną kartą maitinti iš dešinės, kitą kartą iš kairės pusės.

Galvos sukimas tik į vieną pusę rodo kreivakaklystę. Ji gali būti nuo gimimo ir gali būti įgyta, kai nuolat maitinama iš vienos pusės, guldoma migdyti ir nešiojama ant to paties šono ir pan.
Tad labai atkreipkite dėmesį, ar jūs keičiate savo rankų padėtis laikydami ir maitindami kūdikį. Geriausia būtų vieną kartą maitinti iš dešinės, kitą kartą iš kairės pusės.

 

Taigi, svarbiausia – priversti mažylį pabūti jam nepatogioje, bet reikiamoje padėtyje. Kantriai koreguokite jo padėtį tiek miegant, tiek, kai vaikelis būna aktyvus.

 

PROJEKTAS „Augame kartu su Huggies Super Dry: papasakokite, kaip lavinate vaikučius ir laimėkite puikias dovanas

16. Aug 2012, 11:36

Sportuojam ir mes su kamuoliu, žaisliukais 😀