Kaip skaniai paruošti spanguoles mažiesiems?+2 RECEPTAI

18. Oct 2016, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Spanguoles neretai mes nepelnytai nurašome į netinkamas vaikams, juk neva tokių rūgščių uogų mažyliui neįsiūlysi. Mamyčių klube kalbamės apie tai, kodėl būtų naudinga vis tik pasiūlyti ir kaip tai padaryti.

Kalbant apie vaikų ir visos šeimos mitybos racioną, vienas pagrindinių klausimų - kaip jį paįvairinti ir kuo ji galime praturtinti? Pavyzdžiui, kodėl gi nepraturtinus jo spanguolėmis.

Pasak Aistės Švetkauskės, „Sulieknėk sveikai“ maisto gaminimo kursų mokytojos, spanguolės - antioksidantų šaltinis, tai vienos vertingiausių miško uogų. Jose daug vitaminų A, E, C ir kitų, daug mineralų - kalio, magnio, geležies ir kt.

Beje, spanguolės stiprina imunitetą, gerina virškinimą.

Sutrintas spanguoles, kaip žinia, galima šaldytuve laikyti apie du mėnesius, jei norite ilgiau - galite jas sutrinti su cukrumi arba šaldyti šaldiklyje

Tačiau jei jūsų vaikai ir jūs ne itin mėgstate neapdorotas spanguoles, o jas įtraukti į savo valgiaraštį vis tik norite – pasiūlysime jums keletą puikių ir paprastų receptų. Vienas iš jų, pasak Aistės Švetkauskės, „Sulieknėk sveikai“  – tikra vitaminų bomba.

Spanguolių, imbiero ir medaus skanumynas

20161017120715-67081.jpg

Reikės:

Kelių saujų spanguolių

Imbiero

150 ml medaus 

Šlakelio tyro alyvuogių aliejaus.

Žinoma, prieš sutrindami spanguoles, jas gerai nuplaukite ir išrinkite visus šapelius. Įpjausčius imbiero, pasklinda nuostabus receptorius sužadinantis aromatas. Viską sutriname plakikliu. Tiesa, dar galime įpilti šlakelį tyro alyvuogių aliejaus. Tačiau, iš Aistės patirties, vaikams labiau patinka be aliejaus.

Beje, rūgštuolės spanguolės jūsų desertams gali suteikti tos malonios rūgštelės.

Vafliai su spanguolių įdaru

20161017120729-37620.jpg

Reikės:

1,5 litro spanguolių,

indelio kondensuoto pieno,

vieno mango vaisiaus (tiks ir bananas, jei mango neturime po ranka)

saujelė riešutų (jei juos mėgstate).

Visus ingredientus sudedame į trintuvę ir - po kelių akimirkų turime skanų įdarą vafliams. Tada juo pertepame kiekvieną lakštą ir štai - sveikas desertas visai šeimynai paruoštas!

Dekoravimas ir pateikimas galimas įvairus. Jis jau priklausys nuo jūsų norų ir fantazijos.

Skanaus.