Kaip šildote namie gamintą košę?

Kaip šildote namie gamintą košę?

21. Oct 2016, 08:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Yra įvairių būdų, kaip užšaldyti maistą – pavyzdžiui, daržoves galima šaldyti kubeliais, kad patogiau būtų atšildyti reikiamą kiekį. Galima užšaldyti košę didelėje pakuotėje, viskas priklauso nuo mamos ir vaiko poreikių. Tačiau kaip teisingai atšildyti ir pašildyti, kad nedingtų visos košės maistingos medžiagos? Konsultuoja gydytoja pediatrė Irena Putnina.

Pagrindinė mamos užduotis – atšildyti ir pašildyti tokį kiekį maisto, kiek mažylis realiai suvalgys, nes pakartotinai pašildyti jau negalima.

Kad ir kokį pašildymo būdą beišsirinktumėte, svarbiausia nepamiršti patikrinti maisto temperatūros prieš duodant mažyliui valgyti.

Pašildymo būdai

Šilto vandens vonelėje

Paimkite dubenėlį ar vonelę, pripilkite karšto vandens ir į ją įdėkite dubenėlį su vaiko košyte. Šildydami nuolat ją maišykite, kad neperkaistų. Negalima laikyti dubenėlyje košės likučių, ypač tame, iš kurio mažylis valgė, nes dėl seilių košė greitai ims rūgti.

Atšildymas šaldytuve

Jeigu norite palaipsniui atšildyti košę iš šaldiklio, ją iš vakaro įdėkite į šaldytuvą. Jei renkatės šį atšildymo būdą, tara, kurioje yra košė, turi būti neuždaryta. Šis atšildymo būdas gali trukti iki 12 valandų – kantrybės. Atšildytą košę galite pakaitinti karšto vandens vonelėje arba specialiame maisto šildytuve.

Košės pašildymas šildytuve

Parduotvių lentynose yra daugybę skirtingų šildytuvų maistui ar buteliukams, tai palengvina mamos buitį, nes šildytuvas automatiškai pašildo maistą iki reikiamos temperatūros, priklausomai nuo maisto kiekio. Šiuolaikiniai šildytuvai turi automatinę išjungimo funkciją, todėl nėra pavojaus, kad košė perkais.

Kiek ilgai galima laikyti atšildytą košę šaldytuve?

Atšildykite tik reikiamą košės kiekį tai dienai. Laikymo terminas – iki 72 valandų. Norint išvengti bakterijų, tarą su atšildyta koše laikykite sandariai uždarytą.