Kaip rinktis odos priežiūros priemones: specialisto patarimai

Kaip rinktis odos priežiūros priemones: specialisto patarimai

12. May 2011, 08:30

Kasdien sau ir vaikučiams naudojame įvairių priemonių, skirtų asmens higienai bei kūno ir veido odos priežiūrai. Kokios jos turi būti?

 

Dažnai naudojame muilą. Daugelis mamų įsitikinusios, kad muilas turi dezinfekuoti, kai aplink pilna mikrobų ir kitų bakterijų. Kosmetikos, higienos prekių konsultantė Sandra Petravičiūtė pataria atkreipti dėmesį - jeigu kasdien plausime vaiko rankas dezinfekuojančiu muilu, jos išsausės, nes muilo paskirtis - nuvalyti odą ir šiek tiek palikti drėgmės.

 

Norint, kad pasirinkta priemonė tiktų ir suaugusiam, ir vaikui (ypač tiems, kurių oda linkusi sausėti), geriau rinktis dermatologiškai testuotus produktus. Kaip aiškina specialistė, dermatologiškai testuotos priemonės, visų pirma, yra patikrintos, su jomis atlikti tyrimai, todėl jos užtikrina saugumą, efektyvumą. Tyrimų metu matyti, kas su oda vyksta.

 

Tokiose kosmetikos priemonėse nėra parabenų, kvapiklių, dažiklių, kurie dirgina odą.

 

Parabenai - tai konservantas, kuris kosmetikos produktą "užkonservuoja" ir padaro ilgai naudojamu. Tačiau šiuo metu yra daug medžiagų, kurios pakeičia parabenus, nekenkdamos produkto sudėčiai.

 

Taigi, rinkdamiesi kosmetinius odos priežiūros produktus vaikui, žiūrėkite, kad jų sudėtyje nebūtų kvapiklių ir dažiklių, kurie tik dar labiau sujautrins švelnią mažylio odą.

24. Sep 2013, 11:10

Tai jau ko tik etiketese nerasi, kai pasiskaitai

12. May 2011, 08:32

Senai mes pamirse visus tradicinius reklamuojamus tepalus,muilus ir visa kita..ziureti ir dar karta ziureti i etiketes ! 😀