Kaip prižiūrėti vaiko veido odą žiemą?

Kaip prižiūrėti vaiko veido odą žiemą?

17. Jan 2014, 11:18 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Pasivaikščiojimai žiemą lauke turi teigiamą įtaką tiek jūsų, tiek vaikučio sveikatai, tačiau šaltis visgi daro savo, tad būtina pasirūpinti mažylio veido odos apsauga dar prieš iškišant nosis į baltąją žiemą.

Kūdikio oda labai plona ir jautri, tad ryškus temperatūrų pasikeitimas (einant iš kambario į lauką) jai gali pakenkti. Kuo ją geriausia tepti, kaip apsaugoti?

Oda, pasak vaikų ligų gydytojos Rasos Katkevičienės, atlieka kelias pagrindines funkcijas:

-apsauginę;

-medžiagų apykaitos, palaiko pastovią kūno temperatūrą;

-toksinų išskyrimo;

-imunologinę – dalyvauja padidėjusio jautrumo ir imuniteto reakcijose (oda turi reikšmę imuniteto apsaugai);

Taigi, visos žinome, kad reikia mažylio veiduką prieš einant į lauką patepti kremuku. Kokiu, jūsų pasirinkimas. Tačiau netepkime veido storu sluoksniu, nes oda negalės kvėpuoti.

Prieš išeinant į šaltį, patarčiau ištepti vaiko veiduką riebalais arba riebiu vaikišku kremu, nes jie turi mažiausiai vandens. Pvz. natūralūs taukmedžio gaminiai. Jei jų neturite, žinoma, tiks visi žiemą naudojami vaikiški kremai.

Visai mažiems pypliukams kremą reikia tepti tik ant nosytės ir skruostukų, nes juos greičiausiai nugairina vėjas. Jeigu mažylis dėvi kepurytę, kuri dengia visą veiduką, o išlindusios tik akytės, kremo galima netepti.

Atminkite, kad kremą reikėtų tepti 15-20 minučių prieš išeinant į lauką.

Ar jūs tepate kremukais vaikučio veido odą prieš eidamos į lauką?

17. Jan 2014, 15:50

Tepu Weledos kremu nuo šalčio ir vėjo, kremas be vandens. Kai tepdavau prieš lauką, tai grįždavom raudonais žandais, vakare odelė jausdavosi ne tik suerzinta, bet ir deganti. Pasirodo šį kremą reikia tepti bent 30 min. prieš lauką, o dar geriau 1 val. - visos bėdos dėl odelės baigėsi 😀 Pernai naudojom Hipp kremą, tai nepadėjo visiškai nei kada tepi, nei kiek tepi.
Kadangi žiema ir odelė sausėja kartais, tai laikas nuo laiko patepu Essex kremu. Mums padeda 😀

gintarerei gintarerei 17. Jan 2014, 13:18

tepu bet zandukai ir nosis vistiek raudoni kaip burokeliai ir nezinauar tepti reikia riebiau ar kame cia reikalas, butu faina daugiau info gauti kaip naudoti kremus 😀 nes kad juos naudoti tai tikrai aisku. Maniskiam jau pusvalandzio skruostai atrode lauke sausoki ir raudoni, tepti papildomai jau atsalusia veido oda man pasirode neprotinga, taigi ka daryti, ka daryti? 😀 ir kaip elgtis pargrizus pvz is lauko su raudonais skruostukais, ar kazkuo dar patepti, nuprausti siltu vandenuku, o galbutnieko? Idomu butu suzinoti? Gal koks specialistas galetu atsakyti daugiau? 😃