Kaip pripratinti vaikus skaityti knygas?

Kaip pripratinti vaikus skaityti knygas?

18. Apr 2011, 00:00 tifer tifer

Prasidėjo mano mokinukams pavasario atostogos, tad aš priminiau, kad nueitų į biblioteką parsinešti užklasinio skaitymo knygų.

 

Tai abu tokiais persikreipusiais veideliais į mane pažiūrėjo ir vis tiek atsakymas buvo, kad dar spėsim - visa savaitė atostogų. Mano vaikai labai nemėgsta skaityti knygų.

 

Dar gerai, kad antroj ir trečioj klasėj Ignės užklasinio skaitymo kiekiui prisikaičiuodavo ir perskaitytų vaikiškų žurnaliukų, pvz."Mergaitė","Justė" puslapių skaičių, tai juos dar kartas nuo karto Ignė paskaitydavo, o šiais metais reikia skaityti literatūrą, kuri pagal ketvirtos klasės programą priklauso, todėl jai labai neįdomu, sako.

 

Nežinau, kaip pripratinti vaikus skaityti knygas. Aš pati, kai tik laiko turiu, dažnai mėgstu ką nors paskaitinėt, namuose tikrai mane vaikai dažnai mato skaitančią, bet nesusižavi kažkodėl mano pavyzdžiu.

 

O ar jūsų vaikai noriai skaito knygas, reikalingas užklasiniam skaitymui? Gal viską perskaito ir dar nori papildomai skaityti?

18. Apr 2011, 17:54

Namai,kuriuose nera knygu,panasus i kuna be sielos.(ciceronas)

18. Apr 2011, 15:50

maniškė, kai buvo pradinėse klasėse, tai visiškai nemėgo skaityti knygų, per prievartą skaitydavo, kadangi reikėdavo atsiskaitinėti užklasinį skaitymą. bet nuo ketvirtos klasės pradėjo tiek skaityti, kad net nebeleisdavau, varydavau miegot. tai ji skaitydavo pasišviesdama prožektoriumi (apie tai sužinojau tik vėliau 😀 ). vaikui pačiam turi ateiti tas noras, iš savęs. va ir dabar mano vyresnėlė taupo pinigėlius ir juos išleidžia norimoms knygoms.

blogietee blogietee 18. Apr 2011, 15:22

maniškė turi labai daug knygų, ir per kiekvienas atostogas laukia kada keliaus pas močiutė, o su ja kartu į biblioteką ir pati galės išsirinkti knygelių, po to dažnai parsiveža namo, bet skaito labai ilgai, bet jei knygutė patinka, ar žino kad skaitė jos draugai, tai skaito labai noriai..

Krisliukas Krisliukas 18. Apr 2011, 09:58

jei knygas mėgsta skaityti mama ar tėtis, jas skaitys ir vaikai 😉 mano abiem berniukams labai patinka knygos, o mano pirmokėlis aną savaite parsinešė iš mokyklos diplomą už knygų skaitymą.. reikia nuo mažens jiems skaityti ir skaityti patiems..vaikai viską mato ir mus kopijuoja 😉 pvz, man labai keista, kad mano draugės namuose nėra nei vienos knygos, atseit dulkes jos tik kaupia, o mano namuose knygos užima pačią garbingiausią vietą

18. Apr 2011, 00:19

Mano mažytei knygos kol kas didelė vertybė, mėgsta vartyti, klausyti kaip skaitau, pusę žaislų dėžės sudaro knygutės, tikiuosi taip jas mylės ir vėliau 😀 stengiuosi ir aš jai gerą pavyzdį rodyti, nes mėgstu knygas 😀