Kaip padrąsinti vaiką vaikščiojimui? Atsako kineziterapeutė Viktorija

Kaip padrąsinti vaiką vaikščiojimui? Atsako kineziterapeutė Viktorija

18. Jan 2018, 10:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš Dovilės laiško redakcijai:

Auginu vienerių metų ir dviejų savaičių dukrytę, neseniai žengė pirmuosius savarankiškus žingsnius, bet tuo viskas ir baigėsi, toliau sėkmingai ropinėja. Vedama už rankos eina gerai, palei baldus vaikšto, šiek tiek pastovi be pasilaikymo. Kaip padrąsinti vaiką vaikščiojimui? Iki kokio amžiaus yra normalu pradėti vaikščioti ? Kada reikėtų sunerimti ir kreiptis į specialistus? Iki 6mėnesių dukrytei buvo nustatytas padidėjęs raumenų tonusas, šiuo metu viskas tavrkoje. Ar tai turi įtakos vaikščiojimui? Dėkui už atsakymą. 

Atsako vaikų kineziterapeutė Vitktorija Paltanavičiūtė:

Sveiki, 

Visų pirma, noriu Jus nuraminti! Jūsų mažylei viskas gerai. Vaikučiai įsikibę į rankas turėtų mokėti keliauti apie 12-tą mėnesį. Būtent tą Jūsų mažoji princesė ir daro, be to, ji keliauja prie baldų - tai parodo, kad mažylė nori ir supranta, kaip judėti. 
 
Visi mažyliai labai skirtingi, turintys individualią savo raidą, tačiau, žinoma, šiokios tokios ribos yra - mažyliai turėtų žengti savarankiškus žingsnelius iki 16 mėn. 
 
Galbūt Jūsų mergytė, žengusi pirmuosius žingsnius, pasijuto truputį nesaugiai ir jai vėl reikės šiek tiek laiko ir drąsos išbandyti šį atradimą. Rekomenduočiau labai jos "nespausti", tačiau padrąsinti. Pavaikštinėkite prilaikant ją už rankyčių, kažkuo susidomėjus, paleiskite rankas ir leiskite jai tyrinėti abiem rankytėm, tačiau nepalikite jos vienos - švelniai prilaikykite už liemens, mažoji jausis saugiau. Pasijutus saugiai vėl žengs pirmuosius žingsnius :)
 
Manau, Jūsų situacijoje reikia tik trupučio laiko bei drąsos ir greitai mažoji ne tik vaikštinės, bet ir bėgios džiugindama Jus savo judrumu ir atradimais! 
 
Sėkmės.
 
Jei turite klausimų vaikų kineziterapeutei, psichologei, akušerei ir žindymo specialistei - rašykite: www.mamyciuklubas.lt/klausimai-atsakymai/ arba redakcija@mamyciuklubas.lt 
Ekspertai

Viktorija Paltanavičiūtė

vaikų kineziterapeutė, www.viktorijosmasazai.lt
Viktorija Paltanavičiūtė in-vecaku-skola
Dovilė 1991 Dovilė 1991 18. Jan 2018, 10:35

Dėkui už atsakymą, tikrai nuraminote 😀 🌷